De Vegetarische Slager gaat zelf produceren

De Vegetarische Slager gaat zelf produceren

De Vegetarische Slager gaat vanaf volgend jaar zomer zelf vegetarische producten produceren in een fabriekslocatie van 3000 m² in Breda die eind dit jaar wordt verbouwd.

Meer capaciteit, meer controle

De locatie heeft een productiecapaciteit voor 50 miljoen maaltijden en biedt bij een maximale productie werk aan 20 tot 25 medewerkers, verwacht Jaap Korteweg, de oprichter van De Vegetarische Slager. De productie begint volgend jaar met 5 tot 10 arbeidskrachten.

 

De Vegetarische Slager produceerde vorig jaar vegetarische producten voor zes miljoen maaltijden, maar dat stijgt volgend jaar naar verwachting naar tien miljoen maaltijden. Bovendien kan het bedrijf met een eigen productie gemakkelijker tegemoet komen aan de eisen voor biocertificering, en ook de kwaliteitscontrole wordt eenvoudiger in een eigen productielocatie.

 

De Vegetarische Slager biedt een assortiment vleesvervangers, die het verkoopt via een conceptwinkel in Den Haag en via 1000 verkooppunten zoals supermarkten (waaronder Jumbo, Coop, Delhaize en EkoPlaza), natuurvoedingswinkels en zelfstandige specialisten.

Tags: