Dekamarkt opent megasupermarkt World of Food | RetailDetail

Dekamarkt opent megasupermarkt World of Food

Dekamarkt opent megasupermarkt World of Food

Dekamarkt heeft in Beverwijk zijn filiaal heropend en het de naam Dekamarkt World of Food meegegeven. Het concept zet veel in op de vernieuwde versafdelingen en het aanwezige restaurant.

Wokrestaurant en marktgevoel

De Dekamarkt werd omgebouwd volgens een concept dat momenteel landelijk wordt uitgerold door de keten, maar het filiaal van 4.100 vierkante meter (voorheen 3.500 vierkante meter) bevat enkele onderdelen die niet in elke winkel te vinden zijn.

 

Zo kunnen klanten er maaltijden nuttigen in een wokrestaurant en is er op de agf-afdeling een aanbod van sappen, yoghurts, smoothies en broodjes voor het ontbijt, die ter plaatse kunnen worden genuttigd of worden meegenomen. Daarnaast worden er verse noten gebrand op de noten-en-kaasafdeling en is de wijnafdeling grondig vernieuwd. Verder werd ook de drogisterijafdeling uitgebreid met 250 wellness-producten. Na de kassa's kunnen de klanten zelfs terecht bij een Volendamse vishandel.

 

Voor het interieur werd er gekozen om een marktgevoel te creëren, waarbij de verschillende versafdelingen ingericht zijn als marktkramen in de winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.