Drees Peter van den Bosch wordt directeur Willem&Drees

Drees Peter van den Bosch wordt directeur Willem&Drees

Drees Peter van den Bosch wordt per 1 januari directeur van beebox en Willem&Drees. Walter Halberstadt en Willem Treep verlaten de directie van de leverancier van maaltijdboxen.

Maaltijdboxen met lokaal vers

De nieuwe directeur begon in 2009 samen met Willem Treep met het aanleveren van lokale groenten en fruit naar winkels. Hun tweede concept, beebox, is een franchiseconcept dat sinds 2012 biologische maaltijdboxen levert met eveneens lokale duurzame groenten, fruit, brood, aardappelen, eieren, sap, vlees en vis. De producten worden direct ingekocht bij de boer, ingepakt en vervolgens met recept doorgestuurd naar de consument. Walter Halberstadt zette als directeur onder meer de franchiseorganisatie voor beebox op.

 

Beebox en Willem&Drees voegden afgelopen zomer hun activiteiten samen in Cothen. De organisatie wil als onderdeel van een coöperatie van boeren en burgers met elkaar verbinden. Deze korte keten hanteert gemiddeld lagere kosten dan in de supermarkt en moet de huidige machtsconcentratie in de voedselketen doorbreken.

 

“Met Willem&Drees hebben we geprobeerd om binnen de supermarkt een lokale voedselketen op te zetten. De conclusie van zeveneneenhalf jaar leveren aan de supermarkten is dat het erg moeilijk is om schaal te maken in dat systeem”, aldus Drees Peter van den Bosch. “Om die reden zijn we sinds 2014 begonnen met het rechtstreeks bezorgen aan huis. Door het netwerk van franchisenemers van beebox en het wekelijkse ritme waar klanten van maaltijdboxen aan gewend zijn, zijn er mogelijkheden om onze doelgroep te voorzien van biologisch en lekker eten van het seizoen.”