Dunkin’ Donuts trekt in bij Van der Valk

Cineberg / Shutterstock.com

Donutketen Dunkin’ opent vestigingen bij hotelketen Van der Valk. Nederland wordt het testgebied, later komen ook België en Duitsland aan de beurt. Ondertussen gaat de Belgische expansie verder.

 

Internationale samenwerking

Na een pop-up in Uden tijdens de kerstperiode hebben afgelopen weekend weer drie winkels de deuren geopend bij de hotelketen. Ze zijn te vinden in de Van der Valk-hotels in Ridderkerk, in Amersfoort en nogmaals in Uden, weet Out.of.Home Shops.

 

Nederland wordt zo het testgebied voor een samenwerking die mogelijk ook internationale allures krijgt. Er is nu al sprake van uitbreiding naar België en Duitsland, bevestigt woordvoerder voor Dunkin’ Benelux Roberto Fava aan RetailDetail. Over concrete locaties wordt weliswaar nog niet gesproken: eerst lopen sowieso nog tot het eind van dit jaar de testen in Nederland, pas volgend jaar kunnen de eerste Belgische vestigingen er komen.

 

Ondertussen timmert Dunkin’ volop aan de weg in België. Sinds de start in de zomer van 2020, met een eerste vestiging in Antwerpen, zijn er inmiddels al elf Belgische donutwinkels geopend. In de komende acht weken komen daar nog tien locaties bij. De Amerikaanse keten is verder van plan om shops te openen bij de tankstations van Esso en is voor verdere samenwerkingen onder meer in gesprek met Carrefour en de pretparken van Plopsa.