Jumbo en La Place omhelzen blurring en elkaar | RetailDetail

Jumbo en La Place omhelzen blurring en elkaar

Jumbo en La Place omhelzen blurring en elkaar
Foto: JPstock / Shutterstock.com

Broodjes van La Place in de Jumbo-supermarkt, een mini-supermarkt in de La Place-wegrestaurants… Jumbo en La Place geloven dat de traditionele supermarkt verdwijnt en plaats ruimt voor blurring. Ze zien ook nog heel wat uitbreidingsmogelijkheden.

 

“De traditionele supermarkt verdwijnt”

Supermarkt en horeca zullen steeds verder versmelten, geloven de Nederlandse supermarktketen Jumbo en restaurantformule La Place. Na het faillissement van V&D in 2015 was La Place genoodzaakt meer dan de helft van alle vestigingen te sluiten. Het water stond de keten aan de lippen, maar de overname door de Jumbo-groep in 2016 opende weer nieuwe deuren. Voor beide partijen, klinkt het in een interview met Financieel Dagblad.

 

We gaan versneld groeien”, laat La Place-topman Bart van den Nieuwenhof weten. De ketens willen samen immers vol inzetten op blurring: “De traditionele supermarkt verdwijnt. Het worden plekken waar mensen elkaar ontmoeten. We helpen om gezond en lekker te eten door hele keukens aan de winkels toe te voegen”, aldus Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo.

 

In steeds meer Jumbo-supermarkten is al een assortiment van La Place te vinden. Het zijn bereide maaltijden en broodjes: “La Place wordt een huismerk voor Jumbo”, legt Cloosterman-Van Eerd uit. Liefst zou er in de supermarkten dan ook een restauratieruimte komen, waar mensen rustig kunnen zitten en eten. Dit is op veel plaatsen nog niet mogelijk, maar behoort wel tot de toekomstdromen.

 

La Place versnelt groei

Toekomstdromen zijn er overigens meer dan genoeg: de mogelijkheden voor La Place en Jumbo zijn volgens Van den Nieuwenhof “in principe eindeloos”. “Wij kunnen op 15 m² onze diensten aanbieden, maar ook op 1000 m².” “We openen nu ook winkels op locaties zonder parkeerplaatsen, zoals in binnensteden”, geeft Cloosterman-Van Eerd als voorbeeld bij Jumbo.

 

Concreet kijkt het tandem nu naar verdere groei langs autosnelwegen, maar ook naar treinstations, luchthavens, universiteiten en ziekenhuizen. De groep kocht vorig jaar ook al 18 AC-wegrestaurants, die het ombouwde naar La Place. Met de komst van Hudson’s Bay kreeg de restaurantketen er bovendien weer nieuwe stadswinkels in warenhuizen bij.

 

Ook internationaal wordt ingezet op expansie: in 2017 openden acht restaurants in het buitenland de deuren, waaronder in de Gare du Nord en de Gare de l'Est van Parijs. Vandaag is La Place zo al aanwezig in de Google-kantoren van San Francisco en New York, in de luchthavens van Bali en Toronto en in Parijs. De bedoeling is om met La Place over een drietal jaar drie à vier keer zo snel uit te breiden. Vooral op het gebied van vliegveldcatering ziet topman Van den Nieuwenhof de bal snel aan het rollen gaan. Openingen op de luchthavens van Seattle, Zurich en Madrid zijn momenteel in voorbereiding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.