Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in

Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in

Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in met bezorging van maaltijden uit toprestaurants. De dienst in Londen heeft op dit moment ongeveer 100.000 klanten, maar een kapitaalinjectie van 70 miljoen dollar moet een verdere expansie mogelijk maken.

Restaurantmaaltijden in grote Europese steden

Met de investering van onder meer Greenoaks Capital en Index Ventures ziet het bedrijf kansen voor zijn bezorgservice in grote Europese steden zoals Berlijn, Parijs en Dublin. Er zijn verder al plannen om te bezorgen in 25 grote Britse steden, waaronder Manchester en Brighton. Ook een uitrol naar het Midden-Oosten en Azië staat op de planning.

 

Klanten kunnen op de site van Deliveroo aangeven welk restaurant ze willen bestellen, waarna de bestelling binnen een halfuur per scooter of fiets bezorgd wordt.

 

De bezorgservice werd in 2012 opgericht door Will Shu. Hij ontdekte, toen hij in 2004 naar Londen kwam, dat de stad geen takeaway voor luxe- en kwaliteitsmaaltijden had. Deliveroo komt in de fors groeiende online foodbezorgmarkt diensten tegen als Just Eat, GrubHub, het Duitse Delivery Hero en in Nederland Foodora.

 

Ook fietsbezorgdienst Foodora

De Nederlandse fietsbezorgdienst voor restaurants en foodspeciaalzaken startte vorig najaar in oktober en wil actief worden in twaalf landen. In Amsterdam bezorgt Foodora sinds kort per fiets lunch en diner vanuit restaurants, maar de dienst wil hier nu fietsbezorging van ontbijt aan toevoegen. Om de bezorging tussen restaurants, bezorgers en klanten op elkaar af te stemmen, fietsen er ruim honderd Foodora-koeriers met de Foodora-app.

 

Foodora bezorgt nu voor ongeveer honderd bedrijven in Amsterdam, waarvan zestig restaurants zoals SLA, Par Hasard, De Turk, Yoghurt Barn, Wagamama en Friska. De fietsbezorgdienst wordt ondersteund door Rocket Internet, de Duitse investeerder die ook bijdraagt aan de groei van HelloFresh en Zalando.

Tags: