Nijmegen krijgt Spar University

Nijmegen krijgt Spar University

De nieuwe supermarkt op de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt een vestiging van Spar University. Die krijgt een plek op de benedenverdieping van het Erasmusgebouw op de campus.

Geen alcohol

Het was al enkele maanden bekend dat er een supermarkt zou komen in het Erasmusgebouw op de Radboud Universiteit en nu meldt het magazine Vox dat het een filiaal van Spar University wordt. De nieuwe winkel moet in het voorjaar van 2017 de deuren openen.

 

In de supermarkt zal geen druppel alcohol te vinden zijn: op de universiteit mag sowieso pas na 16u alcohol geschonken worden, maar omdat zo’n regel moeilijk te handhaven is in de supermarkt werd besloten om een volledig verbod in te voeren. Dat zou voor de uitbaters geen probleem zijn, omdat alcohol sowieso geen groot aandeel van de omzet is in dergelijke filialen.

 

Ook de verschillende acties die door de supermarkt worden gehouden, moeten volgens bepaalde regels gebeuren: zo moet er steevast voldoende aandacht worden gegeven aan duurzaamheid.

 

Het is de eerste keer dat er commerciële partijen welkom zijn op de universiteit, omdat het Facilitair Bedrijf tot nu toe alle horeca op de campus zelf uitbaatte. Daar komt nu dus verandering in. In 2018 komt er zelfs een Food Court in het universiteitsrestaurant, waar ook plaats zal zijn voor twee partijen van buitenaf.

Tags: