Nijmegen krijgt Spar University | RetailDetail

Nijmegen krijgt Spar University

Nijmegen krijgt Spar University

De nieuwe supermarkt op de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt een vestiging van Spar University. Die krijgt een plek op de benedenverdieping van het Erasmusgebouw op de campus.

Geen alcohol

Het was al enkele maanden bekend dat er een supermarkt zou komen in het Erasmusgebouw op de Radboud Universiteit en nu meldt het magazine Vox dat het een filiaal van Spar University wordt. De nieuwe winkel moet in het voorjaar van 2017 de deuren openen.

 

In de supermarkt zal geen druppel alcohol te vinden zijn: op de universiteit mag sowieso pas na 16u alcohol geschonken worden, maar omdat zo’n regel moeilijk te handhaven is in de supermarkt werd besloten om een volledig verbod in te voeren. Dat zou voor de uitbaters geen probleem zijn, omdat alcohol sowieso geen groot aandeel van de omzet is in dergelijke filialen.

 

Ook de verschillende acties die door de supermarkt worden gehouden, moeten volgens bepaalde regels gebeuren: zo moet er steevast voldoende aandacht worden gegeven aan duurzaamheid.

 

Het is de eerste keer dat er commerciële partijen welkom zijn op de universiteit, omdat het Facilitair Bedrijf tot nu toe alle horeca op de campus zelf uitbaatte. Daar komt nu dus verandering in. In 2018 komt er zelfs een Food Court in het universiteitsrestaurant, waar ook plaats zal zijn voor twee partijen van buitenaf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.