Nijmegen krijgt Spar University | RetailDetail

Nijmegen krijgt Spar University

Nijmegen krijgt Spar University

De nieuwe supermarkt op de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt een vestiging van Spar University. Die krijgt een plek op de benedenverdieping van het Erasmusgebouw op de campus.

Geen alcohol

Het was al enkele maanden bekend dat er een supermarkt zou komen in het Erasmusgebouw op de Radboud Universiteit en nu meldt het magazine Vox dat het een filiaal van Spar University wordt. De nieuwe winkel moet in het voorjaar van 2017 de deuren openen.

 

In de supermarkt zal geen druppel alcohol te vinden zijn: op de universiteit mag sowieso pas na 16u alcohol geschonken worden, maar omdat zo’n regel moeilijk te handhaven is in de supermarkt werd besloten om een volledig verbod in te voeren. Dat zou voor de uitbaters geen probleem zijn, omdat alcohol sowieso geen groot aandeel van de omzet is in dergelijke filialen.

 

Ook de verschillende acties die door de supermarkt worden gehouden, moeten volgens bepaalde regels gebeuren: zo moet er steevast voldoende aandacht worden gegeven aan duurzaamheid.

 

Het is de eerste keer dat er commerciële partijen welkom zijn op de universiteit, omdat het Facilitair Bedrijf tot nu toe alle horeca op de campus zelf uitbaatte. Daar komt nu dus verandering in. In 2018 komt er zelfs een Food Court in het universiteitsrestaurant, waar ook plaats zal zijn voor twee partijen van buitenaf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.