Picnic begint tweede dc in Utrecht

Picnic begint tweede dc in Utrecht

Picnic neemt in Utrecht haar tweede distributiecentrum van ruim 7000 m² in gebruik, dat voor extra logistieke capaciteit moet zorgen voor gekoelde en houdbare producten en de websuper een duwtje in de rug voor snellere groei moet geven.  

Extra capaciteit voor groei

Op de nieuwe locatie op industrieterrein Lage Weide worden de orders met gekoelde en houdbare producten voor de Picnic-klanten verzameld en vervoerd naar lokale hubs in de steden. Van hieruit gaan de  bestellingen vervolgens met een negentigtal elektrische bezorgautootjes naar de klanten thuis. De klanten kiezen zelf welke rit het beste uitkomt en ze weten tot op een half uur precies wanneer de boodschappen bij hen aan de deur worden afgeleverd. De bezorging is gratis, omdat de klanten van Picnic de bestelketen aansturen. 

 

Het nieuwe distributiecentrum is een aanvulling van het huidige centrum in Nijkerk, dat is ondergebracht bij een deel van het distributiecentrum van Boni-supermarkten. Picnic wil in de toekomst tevens een geautomatiseerd distributiecentrum openen.

 

Verder Nederland in

De extra ruimte in Utrecht geeft Picnic gelegenheid om verder uit te breiden in Nederland: de online supermarkt gaat vanaf volgende maand bestelde boodschappen bezorgen in wijken van Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn. Hierna volgen Veenendaal, Ede en Bennekom. Later dit jaar komen Gouda, Zoetermeer, Lelystad en Apeldoorn voor thuisbezorging aan de beurt.

 

Picnic startte in september 2015 als eerste websupermarkt in Nederland. De formule groeide eind vorig jaar tot 24.000 klanten, die goed waren voor de verwerking van ongeveer 225.000 orders.