Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Fastfoodketen Pizza Hut gaat opnieuw restaurants openen in Nederland. Dat heeft moederbedrijf Yum Brands bekend gemaakt. Vijftien jaar geleden was de keten ook al te vinden in Nederland en het is er nog steeds een bekende naam.

Landelijke dekking

De eerste vestigingen zullen door ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain geopend worden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ze willen daarna bovendien binnen de drie jaar minstens vijftien filialen openen op drukbezochte plekken als stations en winkelcentra. Uiteindelijk moet de keten een landelijke dekking krijgen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90 procent. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeggen de initiatiefnemers. Om de opening van de nieuwe filialen te financieren, wordt er trouwens gedeeltelijk met crowdfunding gewerkt. Zo hopen de twee ondernemers voldoende geld bij elkaar te sprokkelen.

 

Yum Brands is naast het moederbedrijf van Pizza Hut ook eigenaar van Taco Bell en KFC. Wereldwijd heeft het meer dan 40.000 restaurants.