Sligro en Heineken sluiten samenwerking

Sligro en Heineken sluiten samenwerking

Sligro Food Group en Heineken hebben een akkoord gesloten rond een strategische samenwerking. Die houdt in dat Sligro alle logistieke activiteiten voor de Nederlandse horeca op zich zal nemen.

Groothandelsactiviteiten Heineken verkocht

Sligro zal voortaan dus alle bier- en ciderbestellingen van Heineken verwerken, opslaan en leveren bij de Nederlandse horeca. Sligro en Heineken willen zo een 'one stop shop' creëren voor food, non-food en drank voor alle klanten van de twee bedrijven. Naast de samenwerking op vlak van bier en cider, heeft Heineken alle groothandelsactiviteiten van het overige food- en non-food assortiment (waaronder frisdranken, waters, sterkedrank, wijnen, thee en koffie) verkocht aan Sligro Food Group.

 

“Er volgt nu een intensieve opstartfase en daarna een integratieperiode die drie tot vier jaar in beslag zal nemen. Om de gecombineerde food- en drankenleveringen mogelijk te maken zullen wij de komende jaren zo'n 80 tot 100 miljoen euro investeren ten behoeve van één geïntegreerd ‘state of the art’ distributienetwerk. De synergieën verwachten we daarna in de volle omvang te kunnen verwezenlijken”, zegt Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group.

 

“2018 zal vooral een overgangsjaar worden waarin de voordelen voor onze gezamenlijke klanten stap voor stap merkbaar en zichtbaar worden, met behoud van kwaliteit en maximale service”, voegt Pascal Gilet, algemeen directeur Heineken Nederland, daar aan toe.