Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad | RetailDetail

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Inditex gaat in Lelystad een nieuw distributiecentrum bouwen. De groep achter onder meer Zara en Bershka neemt daartoe in eerste instantie een kavel van 35 hectare af op Lelystad Airport Business Park.

Tegen 2019 operationeel

Het distributiecentrum in Lelystad wordt een aanvulling op de distributiecentra die Inditex al in zijn thuisland Spanje heeft. Het concern hoopt er zijn toekomstige groei mee op te vangen. Het complex zal ongeveer 170.000 m² beslaan en naast opslagruimtes ook voorzieningen voor technische installaties en een groot aantal laad- en losstations voor vrachtwagens omvatten.

 

De bouw start zo snel mogelijk: het is de bedoeling dat de eerste activiteiten er in het voorjaar 2019  van start gaan, een jaar later moet het distributiecomplex volledig operationeel zijn. In de eerste fase is het project goed voor 400 arbeidsplaatsen. Dat kan in de toekomst meer dan verdubbelen, afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

 

Investering van 100 miljoen euro

De bouw vergt een aanvangsinvestering van zowat 100 miljoen euro. De opdrachtgever wil dat het gebouw voldoet aan de LEED Gold-certificering, een waarmerk voor duurzaamheid.

 

Volgens het gemeentebestuur van Lelystad droeg de uitbreiding van Lelystad Airport bij aan de beslissing van Inditex om dit distributiecentrum in Lelystad te bouwen. Hierdoor is immers ook via de weg een betere ontsluiting nodig, waarvan ook het Businesspark profiteert.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.