Kledingketen Hier Mode failliet | RetailDetail

Kledingketen Hier Mode failliet

Kledingketen Hier Mode failliet

Kledingketen Hier Mode is failliet verklaard, hoewel vorige week bij de bekendmaking van de sluiting van de winkels van de keten nog werd gezegd dat er geen faillissement zou volgen.

Momenteel geen overnamekandidaten

Volgens de curator is het faillissement van Hier Mode een gevolg van het faillissement van de Gelderse winkels van Willemsen Mode, die onder dezelfde holding vallen. De curator gaat nu bekijken wat de opties zijn voor Hier Mode.

 

“De keten is in een duikvlucht terecht gekomen en heeft met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald. Ik ga nu onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor kandidaten om vestigingen over te nemen. Dat is de afgelopen periode niet gelukt dus ben ik enigszins sceptisch. Maar mogelijk leidt het faillissement wèl tot interesse van kandidaten”, aldus de curator aan De Stentor.

 

Voorlopig blijven de achttien winkel van Hier Mode, die te vinden zijn in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland, gewoon geopend. Bij het bedrijf werken ongeveer 200 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).