Kledingketen Hier Mode failliet

Kledingketen Hier Mode failliet
Shutterstock

Kledingketen Hier Mode is failliet verklaard, hoewel vorige week bij de bekendmaking van de sluiting van de winkels van de keten nog werd gezegd dat er geen faillissement zou volgen.

Momenteel geen overnamekandidaten

Volgens de curator is het faillissement van Hier Mode een gevolg van het faillissement van de Gelderse winkels van Willemsen Mode, die onder dezelfde holding vallen. De curator gaat nu bekijken wat de opties zijn voor Hier Mode.

 

“De keten is in een duikvlucht terecht gekomen en heeft met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald. Ik ga nu onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor kandidaten om vestigingen over te nemen. Dat is de afgelopen periode niet gelukt dus ben ik enigszins sceptisch. Maar mogelijk leidt het faillissement wèl tot interesse van kandidaten”, aldus de curator aan De Stentor.

 

Voorlopig blijven de achttien winkel van Hier Mode, die te vinden zijn in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland, gewoon geopend. Bij het bedrijf werken ongeveer 200 mensen.