Kledingketen Hier Mode failliet | RetailDetail

Kledingketen Hier Mode failliet

Kledingketen Hier Mode failliet

Kledingketen Hier Mode is failliet verklaard, hoewel vorige week bij de bekendmaking van de sluiting van de winkels van de keten nog werd gezegd dat er geen faillissement zou volgen.

Momenteel geen overnamekandidaten

Volgens de curator is het faillissement van Hier Mode een gevolg van het faillissement van de Gelderse winkels van Willemsen Mode, die onder dezelfde holding vallen. De curator gaat nu bekijken wat de opties zijn voor Hier Mode.

 

“De keten is in een duikvlucht terecht gekomen en heeft met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald. Ik ga nu onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor kandidaten om vestigingen over te nemen. Dat is de afgelopen periode niet gelukt dus ben ik enigszins sceptisch. Maar mogelijk leidt het faillissement wèl tot interesse van kandidaten”, aldus de curator aan De Stentor.

 

Voorlopig blijven de achttien winkel van Hier Mode, die te vinden zijn in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland, gewoon geopend. Bij het bedrijf werken ongeveer 200 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.