Stevent Men at Work op faillissement af? | RetailDetail

Stevent Men at Work op faillissement af?

Stevent Men at Work op faillissement af?

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

 

Kwakkelend Men at Work zet webwinkel stop

In de webshop van Men at Work loopt momenteel een opheffingsuitverkoop: aan de basis van de sluiting liggen financiële problemen, bevestigen vier winkelmedewerkers aan RTL Z. De fysieke winkels blijven voorlopig wel gewoon open: op de website benadrukt Men at Work dat het klanten graag blijft verwelkomen in de winkels en volgens een filiaalmanager komt de klemtoon voortaan bewust op de fysieke winkels te liggen.

 

Toch schatten andere bronnen de toekomst van de winkels minder rooskleurig in: er wordt gevreesd dat ook de fysieke winkels het einde van het jaar mogelijk niet halen. Eind dit jaar zouden sluitingen zijn voorzien omdat de winkels “niet rendabel genoeg zijn” en externe leveranciers zouden overtollige voorraad ophalen. Het zou weliswaar niet om een faillissement gaan.

 

Eerder raakte al van sommige vestigingen bekend dat ze in financieel zwaar weer zitten, waaronder de winkels in Groningen en Leiden. In 2017 gaf Varova Fashion Group de keten ook terug aan oprichter Marcel van Gelderen voor een volgens insiders symbolisch bedrag. Men at Work heeft 33 winkels in de Benelux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).