Supertrash gered van faillissement | RetailDetail

Supertrash gered van faillissement

Supertrash gered van faillissement

Een groep investeerders heeft enkele miljoen geïnvesteerd in het bedrijf van ontwerpster Olcay Gulsen. Ze is vooral bekend van het merk Supertrash, maar was sinds kort in financiële problemen gekomen.

Technisch failliet

Volgens een bron was het bedrijf van Gulsen sinds december al ‘technisch failliet’ en waren de banken op zoek naar een overnemer. Gulsen spreekt die geruchten tegen en praat over liquiditeitsproblemen, die volledig te wijten zijn aan een mislukte bankoverstap. “We hadden onze huisbank ingewisseld voor een buitenlandse bank omdat we dachten met een andere betaalmethode, de Letter of Credit, beter internationaal overweg te kunnen”, zegt ze aan Quote. “Dat bleek helaas niet het geval.”

 

Ook het nieuwe concept ST. Studio, dat sinds kort alle winkels van Supertrash heeft overgenomen, zou minder goed werken dan werd verwacht. Toch ziet Gulsen ook daar geen probleem: “Het klopt wel dat ST.Studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig. Supertrash als geheel draait miljoenen aan omzet, en behaalt een winstpercentage van 12 procent. Ons probleem zat puur bij de funding.”

 

Gulsen behoudt meerderheid

Door de kapitaalinjectie komt een deel van de aandelen in handen van enkele Nederlandse mode-investeerders. Gulsen, die ook een flinke duit in het zakje zou gedaan hebben, behoudt wel de meerderheid. Eén van de andere investeerders zou Jerry Abma zijn, die eerder ook al aan de slag was bij de Deense modegroep Bestseller.

 

Chris De Meerleer van investeringsmaatschappij Adoxa, dat mede-eigenaar is van de Belgische tak van Supertrash, stelt wel dat het mogelijk is dat Gulsen in de toekomst een stap opzij zet. “Supertrash blijft groeien, het wordt simpelweg te groot om door één persoon te leiden. Het kan goed zijn dat dit onderdeel uitmaakt van deze overeenkomst”, aldus De Meerleer. Ook dat wordt echter ontkend door Gulsen.

 

Ongeveer een jaar geleden besloot Gulsen nog om alle vestigingen van Supertrash, ongeveer dertig, om te vormen naar het meer luxueuze label ST. Studio. Daarmee wordt gemikt op een ouder publiek. Supertrash wordt sindsdien enkel nog verkocht in andere winkels. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).