Witteveen Mode deels in handen van ABN Amro

Witteveen Mode deels in handen van ABN Amro

Witteveen Mode komt deels in handen van ABN Amro. De bank zet immers voor 3,6 miljoen euro aan leningen aan het bedrijf om in aandelen.

Bank zet lening om in aandelen

De specialist in damesmode, die al enkele jaren in financiële moeilijkheden zit, werd begin vorig jaar overgenomen door investeringsmaatschappij O&C Investments. Die wou de keten samenvoegen met het eveneens overgenomen Purdey, maar die laatste transactie diende uiteindelijk te worden teruggedraaid.

 

Om Witteveen zeflstandig kans op overleven te bieden, diende de financiële structuur van het bedrijf te worden verbeterd. De onderneming keek eind 2015 namelijk aan tegen een bankschuld van meer dan 10 miljoen euro.

 

Uit een melding bij de Autoriteit Consument & Markt blijkt nu dat huisbankier ABN Amro een deel van de schulden zal omzetten in aandelen. Daardoor krijgt het samen met O&C-dochterbedrijf W2Retail zeggenschap over Doorhoven Holding en bijgevolg over diens 100% dochter Witteveen. Belanghebbenden hebben enkele dagen de tijd om eventuele bezwaren in te dienen.