Witteveen Mode deels in handen van ABN Amro | RetailDetail

Witteveen Mode deels in handen van ABN Amro

Witteveen Mode deels in handen van ABN Amro

Witteveen Mode komt deels in handen van ABN Amro. De bank zet immers voor 3,6 miljoen euro aan leningen aan het bedrijf om in aandelen.

Bank zet lening om in aandelen

De specialist in damesmode, die al enkele jaren in financiële moeilijkheden zit, werd begin vorig jaar overgenomen door investeringsmaatschappij O&C Investments. Die wou de keten samenvoegen met het eveneens overgenomen Purdey, maar die laatste transactie diende uiteindelijk te worden teruggedraaid.

 

Om Witteveen zeflstandig kans op overleven te bieden, diende de financiële structuur van het bedrijf te worden verbeterd. De onderneming keek eind 2015 namelijk aan tegen een bankschuld van meer dan 10 miljoen euro.

 

Uit een melding bij de Autoriteit Consument & Markt blijkt nu dat huisbankier ABN Amro een deel van de schulden zal omzetten in aandelen. Daardoor krijgt het samen met O&C-dochterbedrijf W2Retail zeggenschap over Doorhoven Holding en bijgevolg over diens 100% dochter Witteveen. Belanghebbenden hebben enkele dagen de tijd om eventuele bezwaren in te dienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.