Gemeenteraad Zoetermeer positief over komst outletcenter | RetailDetail

Gemeenteraad Zoetermeer positief over komst outletcenter

Gemeenteraad Zoetermeer positief over komst outletcenter

Een meerderheid van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft zich positief uitgesproken over de komst van het Holland Outlet Mall. Wel hangen ze een flink aantal voorwaarden vast aan de komst van het outletcenter.

18.000 naar 31.000 m²

Het Holland Outlet Mal moet in de plaats van het huidige Woonhart komen en zal in een eerste fase een oppervlakte van 18.000 m² hebben. Over een tiental jaar moet het dan uitgroeien tot een winkelcentrum met een oppervlakte van 31.000 vierkante meter. De bouw zal ongeveer 150 miljoen euro kosten en er wordt gemikt op 6,5 miljoen bezoekers per jaar.

 

In de regio is er heel wat weerstand tegen de komst van het winkelcentrum: buurtbewoners vrezen vooral mobiliteitsproblemen en ondernemers zijn bang dat hun omzetten zullen teruglopen met de komst van het Holland Outlet Mall. Volgens hen moet de gemeente net investeren in de reeds bestaande winkelcentra.

 

Nu heeft de gemeenteraad zich toch positief uitgesproken over de komst, al hangen daar wel voorwaarden aan vast. Zo moet er een duidelijk mobiliteitsplan komen en moet er een goede verbinding zijn met het stadscentrum, zodat ook handelaars daar kunnen profiteren van extra bezoekers. Op 23 januari wordt beslist of de bouw van het outletcenter kan verdergaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.