Gemeenteraad Zoetermeer positief over komst outletcenter

Gemeenteraad Zoetermeer positief over komst outletcenter

Een meerderheid van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft zich positief uitgesproken over de komst van het Holland Outlet Mall. Wel hangen ze een flink aantal voorwaarden vast aan de komst van het outletcenter.

18.000 naar 31.000 m²

Het Holland Outlet Mal moet in de plaats van het huidige Woonhart komen en zal in een eerste fase een oppervlakte van 18.000 m² hebben. Over een tiental jaar moet het dan uitgroeien tot een winkelcentrum met een oppervlakte van 31.000 vierkante meter. De bouw zal ongeveer 150 miljoen euro kosten en er wordt gemikt op 6,5 miljoen bezoekers per jaar.

 

In de regio is er heel wat weerstand tegen de komst van het winkelcentrum: buurtbewoners vrezen vooral mobiliteitsproblemen en ondernemers zijn bang dat hun omzetten zullen teruglopen met de komst van het Holland Outlet Mall. Volgens hen moet de gemeente net investeren in de reeds bestaande winkelcentra.

 

Nu heeft de gemeenteraad zich toch positief uitgesproken over de komst, al hangen daar wel voorwaarden aan vast. Zo moet er een duidelijk mobiliteitsplan komen en moet er een goede verbinding zijn met het stadscentrum, zodat ook handelaars daar kunnen profiteren van extra bezoekers. Op 23 januari wordt beslist of de bouw van het outletcenter kan verdergaan.