Hoog Catharijne gaat flink uitbouwen | RetailDetail

Hoog Catharijne gaat flink uitbouwen

Hoog Catharijne gaat flink uitbouwen

Corio Vastgoed Ontwikkeling heeft bouwgigant BAM de opdracht gegeven nieuwe winkelruimten en een grote parkeerkelder te bouwen als onderdeel van de herontwikkeling van het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne.

Integratie met de Utrechtse binnenstad

BAM gaat een ondergrondse parkeergarage met vijf lagen bouwen die ruimte gaan bieden aan 1300 auto's. Daarnaast komen er 23.000 m² nieuwe winkelruimte, 19.000 m² winkelpassages en 9000 m² hotelruimte. Voor een andere opdrachtgever zet BAM ook nog zestig woningen neer. Met de opdracht is een investering van ongeveer 160 miljoen euro gemoeid, zo meldt Vastgoedmarkt.

 

Hoog Catharijne is al langere tijd bezig met een revitaliseringsoperatie om relevant te blijven. De huidige opfrissingsoperatie, die in 2019 moet worden afgerond, moet ervoor zorgen dat Hoog Catharijne volledig geïntegreerd wordt in de Utrechtse binnenstad: via twee boulevards wordt de Vredenburg via het winkelcentrum met het station verbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.