Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst? | RetailDetail

Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Vastgoedbedrijf IEF Capital is van plan om meer dan veertig winkelpanden te verkopen: een dertigtal van Hema, vijf van Bijenkorf en zeven voormalige panden van V&D. Daarbij de Bijenkorf in Amsterdam en V&D-panden in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

IEF Capital ontkent

Als de verkoop er komt, dan moet die ongeveer 1,5 miljard euro opbrengen en dan zou het één van de grootste deals ooit op de markt van Nederlands winkelvastgoed zijn. Bij IEF Capital wordt momenteel wel ontkend dat de verkoop er komt. “We onderzoeken op dit moment alleen of we de aandeelhouderstructuur kunnen wijzigen”, zegt een woordvoerder volgens het FD. “Daarover worden gesprekken gevoerd en dat leidt tot geruchten.”

 

Bronnen zeggen echter dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met een mogelijk verkoop. “Het kan dat enkele aandeelhouders uit willen stappen en dat er straks alleen aandelen te koop zijn. Maar verkoop van het vastgoed is absoluut een optie. Er is wel degelijk informatie ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde partijen. Niemand gaat energie stoppen in iets wat niet te koop is.”

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat IEF Capital in één klap een groot aantal panden verkoopt. Vorig jaar verkocht het ook al 38 Hema-winkels in kleinere steden in Nederland. Een consortium onder leiding van het Britse Corssroads Real Estate telde toen ongeveer 250 miljoen euro neer voor de panden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Verkoop Hema afgesprongen

06/06/2018

De overname van Hema door de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity zal dan toch niet doorgaan. Onenigheid met de franchisenemers van de retailer over de onlineverkopen ligt aan de basis van de mislukking.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.