Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Vastgoedbedrijf IEF Capital is van plan om meer dan veertig winkelpanden te verkopen: een dertigtal van Hema, vijf van Bijenkorf en zeven voormalige panden van V&D. Daarbij de Bijenkorf in Amsterdam en V&D-panden in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

IEF Capital ontkent

Als de verkoop er komt, dan moet die ongeveer 1,5 miljard euro opbrengen en dan zou het één van de grootste deals ooit op de markt van Nederlands winkelvastgoed zijn. Bij IEF Capital wordt momenteel wel ontkend dat de verkoop er komt. “We onderzoeken op dit moment alleen of we de aandeelhouderstructuur kunnen wijzigen”, zegt een woordvoerder volgens het FD. “Daarover worden gesprekken gevoerd en dat leidt tot geruchten.”

 

Bronnen zeggen echter dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met een mogelijk verkoop. “Het kan dat enkele aandeelhouders uit willen stappen en dat er straks alleen aandelen te koop zijn. Maar verkoop van het vastgoed is absoluut een optie. Er is wel degelijk informatie ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde partijen. Niemand gaat energie stoppen in iets wat niet te koop is.”

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat IEF Capital in één klap een groot aantal panden verkoopt. Vorig jaar verkocht het ook al 38 Hema-winkels in kleinere steden in Nederland. Een consortium onder leiding van het Britse Corssroads Real Estate telde toen ongeveer 250 miljoen euro neer voor de panden.