Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst? | RetailDetail

Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Miljardendeal met Hema, V&D en Bijenkorf op komst?

Vastgoedbedrijf IEF Capital is van plan om meer dan veertig winkelpanden te verkopen: een dertigtal van Hema, vijf van Bijenkorf en zeven voormalige panden van V&D. Daarbij de Bijenkorf in Amsterdam en V&D-panden in Amsterdam, Maastricht en Utrecht.

IEF Capital ontkent

Als de verkoop er komt, dan moet die ongeveer 1,5 miljard euro opbrengen en dan zou het één van de grootste deals ooit op de markt van Nederlands winkelvastgoed zijn. Bij IEF Capital wordt momenteel wel ontkend dat de verkoop er komt. “We onderzoeken op dit moment alleen of we de aandeelhouderstructuur kunnen wijzigen”, zegt een woordvoerder volgens het FD. “Daarover worden gesprekken gevoerd en dat leidt tot geruchten.”

 

Bronnen zeggen echter dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met een mogelijk verkoop. “Het kan dat enkele aandeelhouders uit willen stappen en dat er straks alleen aandelen te koop zijn. Maar verkoop van het vastgoed is absoluut een optie. Er is wel degelijk informatie ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde partijen. Niemand gaat energie stoppen in iets wat niet te koop is.”

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat IEF Capital in één klap een groot aantal panden verkoopt. Vorig jaar verkocht het ook al 38 Hema-winkels in kleinere steden in Nederland. Een consortium onder leiding van het Britse Corssroads Real Estate telde toen ongeveer 250 miljoen euro neer voor de panden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Hema sluit 2017 af met recordomzet en kwartaalwinst

12/04/2018

Hema heeft, na jarenlange verliezen, in haar vierde kwartaal voor de tweede keer op rij winst geboekt. Ook over de jaaromzet is de warenhuisketen tevreden: het haalde een recordomzet van 1.235,5 miljoen euro, een stijging van 3,5%.

Geraakt Hema niet verkocht?

11/04/2018

De Nederlandse warenhuisketen Hema, die sinds september in de etalage staat, geraakt maar moeilijk verkocht. Geïnteresseerde partijen vinden de keten te duur. Eerdere verkooppogingen mislukten ook al. 

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Aprilgrappen en grollen, ook in de retail

30/03/2018

Wie had verwacht dat 1 april een marketingfeestdag zou worden? Ter ere van 1 april tonen retailers en merken zich van hun lolligste kant, in de hoop viral te gaan of op zijn minst media-aandacht te krijgen.