Reorganisatie bij Wereldhave

Reorganisatie bij Wereldhave

Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft vandaag een reorganisatie aangekondigd in Nederland om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Bij de presentatie van de jaarcijfers, op 3 februari, komt er meer duidelijkheid over de reorganisatie.

Meer nieuws op 3 februari

Naast het nieuws rond de reorganisatie meldde Wereldhave dat het wel vasthoudt aan zijn prognoses voor 2016 en dat de bezettingsgraad in Nederland in het laatste kwartaal van vorig jaar de goede kant op ging. Wereldhave was alvast één van de grootste dalers op de beurs in Amsterdam, nadat ING besloot om de koopaanbeveling in te trekken. Analisten van ING zijn er immers niet van overtuigd dat Wereldhave over de ‘pricing power’ beschikt om de hogere kosten door aantrekkende rentes door te rekenen aan zijn huurders.

 

Het vastgoedbedrijf investeert in Nederland in negentien winkelcentra, onder andere in Amersfoort, Arnhem, Dordrecht, Eindhoven, Hoofddorp, Nieuwegein en Zwolle. Daarnaast heeft het ook eigendommen in Nederland, Finland, België en Frankrijk.