Unibail-Rodamco-Westfield verkocht voor 3 miljard aan vastgoed

Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield heeft het voorbije half jaar ter waarde van 3,1 miljard euro aan winkelcentra en kantoren verkocht. De operatie maakt deel uit van het verkoopprogramma dat bij de fusie met Westfield werd aangekondigd.

 

Mooie stijging huurinkomsten

Unibail-Rodamco-Westfield, de vastgoedgroep ontstaan uit de fusie van het Frans-Nederlandse Unibail-Rodamco en de Australische winkelbelegger Westfield, maakte gisteravond nabeurs zijn kwartaalcijfers bekend. Daarin staat te lezen dat de groep het voorbije half jaar voor 3,1 miljard aan winkelcentra en kantoren heeft verkocht: daarbij ook zijn aandeel van 35% in het Finse winkelcentrum Jumbo, bij de luchthaven van Helsinki, voor een bedrag van 250 miljoen euro.

 

Unibail-Rodamco kondigde eind 2017 de overname van zijn Australische tegenvoeter Westfield aan (voor een flinke 13,8 miljard euro) en stelde toen al de verkoop van flink wat vastgoed in het vooruitzicht. Sindsdien staat de teller al op 4,1 miljard euro; de groep heeft nu nog voor ruim 65 miljard euro aan panden in portefeuille, voor het overgrote deel winkelcentra (87%).

 

Het voorbije kwartaal zag de vastgoedbelegger zijn bruto huurinkomsten overigens met 28,3% klimmen tot 606,5 miljoen euro, waarvan 514,4 miljoen euro afkomstig is van winkelvastgoed. Westfield, dat vooral winkelcentra heeft in de Verenigde Staten en in Londen, is goed voor 111 miljoen euro. Exclusief Westfield stegen de huurinkomsten met 4,9%.