Auping wil bedden aan klanten leasen | RetailDetail

Auping wil bedden aan klanten leasen

Auping wil bedden aan klanten leasen

Beddenverkoper Auping wil indien mogelijk dit jaar starten met een proefproject rond het leasen van bedden. Dat idee past in de filosofie van een bedrijf dat tegen 2020 enkel nog maar recycleerbare producten wil maken.

Eigenaar blijven van grondstoffen

"We werken volgens het zogenoemde cradle-to-cradlemodel. Al onze grondstoffen moeten worden hergebruikt. In 2017 hopen we daarin een stap te zetten door te sturen op gebruik in plaats van bezit. Het zou fantastisch zijn als we dit jaar kunnen gaan testen met het leasen van bedden”, zegt Aart Roos, CEO van Auping, aan Nu.nl. Door gebruik te maken van leasing blijft Auping immers eigenaar van zijn product en zo ook van de grondstoffen. Zodra een bed aan het einde van zijn levensduur komt, kan het worden opgehaald, waarna Auping zorgt voor de recyclage.

 

Leasing moet niet enkel werken bij de gewone consument, maar ook bij bedrijven. Daarvoor wil Auping samenwerken met een aantal partners, zoals het nu al doet met Landal GreenParks. Dat gebruikt Auping-boxprings in een deel van zijn vakantiebungalows, maar als de matrassen versleten zijn worden ze weer opgehaald en gerecycleerd. Landal is volgens Roos een van de bedrijven die inzien dat bezit niet per se nodig is, maar dat betalen voor het gebruik ook mogelijk is.

 

Het doel van Auping is om in 2020 volledig duurzaam te kunnen werken. Die filosofie werd al in 2010 op poten gezet en wordt nu stap voor stap uitgewerkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.