Auping wil bedden aan klanten leasen | RetailDetail

Auping wil bedden aan klanten leasen

Auping wil bedden aan klanten leasen

Beddenverkoper Auping wil indien mogelijk dit jaar starten met een proefproject rond het leasen van bedden. Dat idee past in de filosofie van een bedrijf dat tegen 2020 enkel nog maar recycleerbare producten wil maken.

Eigenaar blijven van grondstoffen

"We werken volgens het zogenoemde cradle-to-cradlemodel. Al onze grondstoffen moeten worden hergebruikt. In 2017 hopen we daarin een stap te zetten door te sturen op gebruik in plaats van bezit. Het zou fantastisch zijn als we dit jaar kunnen gaan testen met het leasen van bedden”, zegt Aart Roos, CEO van Auping, aan Nu.nl. Door gebruik te maken van leasing blijft Auping immers eigenaar van zijn product en zo ook van de grondstoffen. Zodra een bed aan het einde van zijn levensduur komt, kan het worden opgehaald, waarna Auping zorgt voor de recyclage.

 

Leasing moet niet enkel werken bij de gewone consument, maar ook bij bedrijven. Daarvoor wil Auping samenwerken met een aantal partners, zoals het nu al doet met Landal GreenParks. Dat gebruikt Auping-boxprings in een deel van zijn vakantiebungalows, maar als de matrassen versleten zijn worden ze weer opgehaald en gerecycleerd. Landal is volgens Roos een van de bedrijven die inzien dat bezit niet per se nodig is, maar dat betalen voor het gebruik ook mogelijk is.

 

Het doel van Auping is om in 2020 volledig duurzaam te kunnen werken. Die filosofie werd al in 2010 op poten gezet en wordt nu stap voor stap uitgewerkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.