Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed
Leen Bakker

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

20 jaar ervaring

Klein trad in 2014 toe tot de directie van Beter Bed Benelux en verdiende eerder al haar sporen in de FMCG- en retailwereld. Zo werkte ze onder meer voor Nike en Adidas en was ze ook aan de slag bij de warenhuisketen V&D en het Duitse Karstadt.

 

De Nederlandse komt nu aan het hoofd van een bedrijf met 2.300 medewerkers en een jaaromzet van circa 350 miljoen euro. Ze krijgt de expliciete opdracht om “de marktpositie van Leen Bakker te versterken” via “duurzame, autonome groei” en dat “in de off- en online omgeving”, aldus Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde Equity Management.

 

Die investeringsfirma, actief in het “mid-marketsegment” in de Benelux, kocht Leen Bakker in mei van dit jaar over van de Blokker Holding. Eerder stelde de nieuwe eigenaar ook al een nieuwe financieel directeur aan, de 52-jarige Ernst de Kuiper (ex-Kwantum), en een nieuwe marketing- en formuledirecteur, de 40-jarige Matthijs Moeken (ex-Ahold, C1000 en Jumbo).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

Ikea opent cadeauwinkel in Utrechtse binnenstad

16/11/2017

Wie in Utrecht op zoek gaat naar een eindejaarscadeau, kan vanaf vandaag terecht bij de Ikea Gift Shop. Het is de eerste keer dat Ikea een winkel toegespitst op de feestdagen opent in de binnenstad.

Met nieuwe locatie in Antwerpen wil fonQ België veroveren

14/11/2017

Webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor de Belgische markt: met een vestiging in Antwerpen en de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht hoopt het Nederlandse onlinewarenhuis in België een grotere marktpositie te veroveren.

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Beter Bed Holding groeit verder, behalve in Duitsland

03/11/2017

De omzet van de Beter Bed Holding is in het derde kwartaal met 3,3% gegroeid. De beddenverkoper presteerde goed in alle markten, behalve in Duitsland waar het kampt met de gevolgen van een gifprobleem.

Back to top