Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed
Leen Bakker

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

20 jaar ervaring

Klein trad in 2014 toe tot de directie van Beter Bed Benelux en verdiende eerder al haar sporen in de FMCG- en retailwereld. Zo werkte ze onder meer voor Nike en Adidas en was ze ook aan de slag bij de warenhuisketen V&D en het Duitse Karstadt.

 

De Nederlandse komt nu aan het hoofd van een bedrijf met 2.300 medewerkers en een jaaromzet van circa 350 miljoen euro. Ze krijgt de expliciete opdracht om “de marktpositie van Leen Bakker te versterken” via “duurzame, autonome groei” en dat “in de off- en online omgeving”, aldus Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde Equity Management.

 

Die investeringsfirma, actief in het “mid-marketsegment” in de Benelux, kocht Leen Bakker in mei van dit jaar over van de Blokker Holding. Eerder stelde de nieuwe eigenaar ook al een nieuwe financieel directeur aan, de 52-jarige Ernst de Kuiper (ex-Kwantum), en een nieuwe marketing- en formuledirecteur, de 40-jarige Matthijs Moeken (ex-Ahold, C1000 en Jumbo).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Ed van de Weerd nieuwe algemeen directeur Kruidvat Nederland

15/03/2018

A.S. Watson heeft Ed van de Weerd aangeduid als de nieuwe algemeen directeur voor Kruidvat Nederland. Hij volgt in die functie Johan Boeijenga op, die heeft besloten om de organisatie te verlaten.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Paul Polman blijft lid van raad van bestuur Unilever

07/03/2018

Unilever mag dan wel op zoek zijn naar een opvolger voor Paul Polman als CEO van het bedrijf, dat wil niet zeggen dat hij het Brits-Nederlandse bedrijf volledig zal verlaten. Polman stelt zich immers nog steeds kandidaat voor de raad van bestuur.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Back to top