Online matrasverkoper Simba nu ook in Nederland

Online matrasverkoper Simba nu ook in Nederland

Het Britse Simba, dat online matrassen verkoopt, is nu ook beschikbaar voor Nederlandse klanten. Daarmee zet de webshop zijn snelle expansie verder. Binnen anderhalf jaar wil Simba te vinden zijn in 24 landen.

35.000 matrassen

Naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is Simba ook al te vinden in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Noord-Amerika en het Midden Oosten. Vorig jaar verkocht het 35.000 matrassen, goed voor een omzet van meer dan 15 miljoen euro. Simba werd nochtans pas in 2015 opgericht.

 

De matrassen van Simba zijn te verkrijgen in verschillende maten, maar zijn volgens het bedrijf wel geschikt voor iedereen. Het verkoopt naar eigen zeggen de eerste matras ter wereld die pocketveren weet te combineren met traagschuim. Die combinatie moet zorgen voor een betere nachtrust.

 

De matrassen van Simba worden aan huis geleverd in dozen van een meter hoog en 50 centimeter breed. Daardoor kunnen ze gemakkelijk naar de juiste kamer verplaatst worden. Eens ze uit de doos zijn gehaald, kunnen ze drie tot vier uur later al gebruikt worden.