Aantal advertenties op Marktplaats stijgt sterk

Aantal advertenties op Marktplaats stijgt sterk

Het aantal advertenties op Marktplaats.nl is sterk toegenomen in het laatste jaar. Daar is de huidige economische crisis natuurlijk niet vreemd aan. De grootste groei was er te vinden in de categorie 'Huis en inrichting'.

1,3 miljoen advertenties

In de categorie 'Huis en inrichting' werden in september maar liefst 1,3 miljoen nieuwe advertenties geplaatst, een stijging van 47 procent ten opzichte van vorig jaar. Bankstellen worden het meest verkocht, gevolgd door stoelen en eettafels.

 

Volgens een woordvoerder van Marktplaats is het taboe rondom tweedehands dan ook volledig verdwenen. "Waar het van oudsher normaal is om bijvoorbeeld een gebruikte auto te kopen, is het tegenwoordig ook volledig geaccepteerd om een enorme variëteit aan spullen tweedehands aan te schaffen en te verkopen", vertelt Marktplaats aan Metro.

 

Ook in andere categorieën was er een stijging zichtbaar. Zo waren er 34 procent meer advertenties voor herenkleding en 23 procent meer voor dameskleding. De categorie 'Tuin en terras' groeide met 25 procent en bij 'Kinderen en baby's' was er een stijging van twintig procent.

Tags: