Aantal advertenties op Marktplaats stijgt sterk | RetailDetail

Aantal advertenties op Marktplaats stijgt sterk

Aantal advertenties op Marktplaats stijgt sterk

Het aantal advertenties op Marktplaats.nl is sterk toegenomen in het laatste jaar. Daar is de huidige economische crisis natuurlijk niet vreemd aan. De grootste groei was er te vinden in de categorie 'Huis en inrichting'.

1,3 miljoen advertenties

In de categorie 'Huis en inrichting' werden in september maar liefst 1,3 miljoen nieuwe advertenties geplaatst, een stijging van 47 procent ten opzichte van vorig jaar. Bankstellen worden het meest verkocht, gevolgd door stoelen en eettafels.

 

Volgens een woordvoerder van Marktplaats is het taboe rondom tweedehands dan ook volledig verdwenen. "Waar het van oudsher normaal is om bijvoorbeeld een gebruikte auto te kopen, is het tegenwoordig ook volledig geaccepteerd om een enorme variëteit aan spullen tweedehands aan te schaffen en te verkopen", vertelt Marktplaats aan Metro.

 

Ook in andere categorieën was er een stijging zichtbaar. Zo waren er 34 procent meer advertenties voor herenkleding en 23 procent meer voor dameskleding. De categorie 'Tuin en terras' groeide met 25 procent en bij 'Kinderen en baby's' was er een stijging van twintig procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.