AH, Deen, Hoogvliet, Sligro en vanHaren genomineerd als beste werkgevers

AH, Deen, Hoogvliet, Sligro en vanHaren genomineerd als beste werkgevers

Albert Heijn, Deen Supermarkten, Hoogvliet, Sligro Food Group en vanHaren Schoenen zijn de vijf retailorganisaties die zijn genomineerd voor de Beste Werkgevers Awards 2015. Op 6 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaars bekend.

Medewerkers bepalen score

Het 'Beste Werkgevers Onderzoek' over werkgeverschap in Nederland is dit jaar voor de vijftiende keer uitgevoerd. De 100 genomineerde organisaties zijn bekend gemaakt in twee categorieën: meer dan 1.000 en minder dan 1.000 medewerkers. Voor elke categorie is een top-50 van 'Beste Werkgevers' opgesteld en in totaal beoordeelden 314.218 medewerkers uit alle Nederlandse arbeidsmarktsectoren hun werkgever. 

 

De positie die organisaties op de ranglijst behalen, is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers: de 'Beste Werkgevers Score'. Deze score is een gemiddelde van zes elementen: organisatietevredenheid, baantevredenheid, organisatietrots, achter de organisatiedoelen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren en het krijgen van waardering. De score toont aan hoe goed een organisatie haar medewerkers in staat stelt om optimaal te presteren.

 

Genomineerde organisaties: medewerkers denken mee

De vier genomineerde supermarktorganisaties en retailorganisatie vanHaren staan in de top-50 met meer dan 1.000 medewerkers. “Groot- en detailhandelorganisaties die tot de ‘Beste Werkgevers’ van Nederland behoren, laten medewerkers meedenken over hun beleid. Ze maken actief gebruik van de ideeën van medewerkers om continu te verbeteren. Met de ideeën van de werkvloer kunnen deze organisaties sneller innoveren en op klantwensen inspringen”, aldus Nicole Schuttelaar, consultant bij Effectory en gespecialiseerd in groot- en detailhandelorganisaties.

 

“De medewerkers in deze sector krijgen voldoende de kans om te doen waar ze goed in zijn. Met de verantwoordelijkheid die ze krijgen kunnen ze meedenken over de invulling van hun werk. Dit sterkt hun gevoel dat ze zinvol bezig zijn en zorgt voor uitdaging en energie. Als medewerkers zo bijdragen aan het organisatiedoel, neemt hun bevlogenheid enorm toe en groeit hun ondernemerschap. Medewerkers voelen zich bovendien meer eigenaar van hun werk. Dit is niet alleen leuker voor de medewerker zelf, maar ook heel waardevol voor hun werkgever”.

 

De winnende organisaties worden bekend gemaakt tijdens het Beste Werkgevers op 6 oktober 2015 in Amsterdam. Daarnaast wordt de top-3 van best scorende organisaties in de groot- en detailhandel bekend gemaakt.

Tags: