Akkoord over sociaal plan bij Blokker | RetailDetail

Akkoord over sociaal plan bij Blokker

Akkoord over sociaal plan bij Blokker

De vakbonden en het bestuur van Blokker hebben een akkoord bereikt rond een sociaal plan. Dat komt er nadat de keten in februari een grote reorganisatie aankondigde, waarbij 390 mensen hun baan zullen verliezen.

"Afspraken over werk-naar-werk"

In het oorspronkelijke plan van Blokker stonden er 440 banen op de tocht, maar dat wordt nu dus gereduceerd. Voor die medewerkers is nu een sociaal plan uitgetekend. De vakbonden hopen zo de ontslagen werknemers snel op weg te helpen naar een nieuwe baan. ''We hebben goede afspraken gemaakt over van werk-naar-werk, want het is in deze moeilijke tijd lastig om in de detailhandel weer aan een baan te komen", zegt Twan van Lieshout van de FNV aan de NOS.

 

Blokker kwam begin februari met het nieuws naar buiten dat er ontslagen gingen vallen. Volgens de directie liggen de loonkosten van het bedrijf te hoog ten opzichte van de omzet. Alle ontslagen vallen bij de eigen winkels, de franchisewinkels blijven gespaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.