Albert Blokker uit raad van bestuur Blokker | RetailDetail

Albert Blokker uit raad van bestuur Blokker

Albert Blokker uit raad van bestuur Blokker

Albert Blokker heeft op 1 april de raad van bestuur van Blokker Holding verlaten. Daarmee komt een einde aan een periode van 40 jaar waarin hij deel uitmaakte van de raad van bestuur van Blokker en zijn keten een ongekende expansie bezorgde.

Medeverantwoordelijk voor immense expansie

Albert Blokker blijft wel nauw betrokken bij het bedrijf en treedt toe tot de raad van commissarissen. Albert Blokker was samen met zijn broer Jaap Blokker, die in 2011 overleed, verantwoordelijk voor de expansie van het bedrijf. Albert Blokker was daarbij vooral in de weer met de internationale uitbreiding van enkele dochterbedrijven.

 

Toen de broers in 1973 de keten in handen kregen, bestond Blokker uit 40 winkels en twee groothandels, goed voor een omzet van 20 miljoen euro. Vandaag heeft Blokker Holding 16 winkelformules, bijna 3.000 winkels, is het actief in elf landen en heeft het een omzet van meer dan 2,5 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.