Alle filialen van bloemenketen Oxalis failliet

Alle filialen van bloemenketen Oxalis failliet

Alle bloemen- en plantenwinkels van de keten Oxalis zijn gisteren failliet verklaard. De vestigingen waren al sinds vorige week gesloten, al klonk het toen nog dat het interieur in een moderner jasje werd gestoken.

Twee filialen gaan alleen door

Toen alle winkels van Oxalis vorige week vrijdag de deuren sloten, kwam conceptverantwoordelijke Marcel Klinkenberg met de verklaring dat alle winkels toe waren aan modernisering. Gisteren kwam echter het nieuws naar buiten dat alle filialen failliet werden verklaard. De redenen voor het faillissement zijn teruglopende omzetten en het feit dat de winkels... niet tijdig werden vernieuwd. Door het faillissement zouden 94 mensen hun job kunnen verliezen.

 

Oorspronkelijk zou enkel het tuincentrum van Oxalis in Deventer open blijven om restpartijen te verkopen, maar vandaag bleek al dat de filialen in Epe en Olst verder gaan onder de nieuwe naam Bloemparadijs. "We zijn en blijven gewoon open met onze bloemenwinkel aan de Hoofdstraat in Epe. Zoals een winkel van ons in Olst ook open blijft. Wel gaan we nu verder onder een nieuwe naam als gevolg van het faillissement van Oxalis", zegt Marc van Megen, zaakvoerder van de twee winkels, aan De Stentor.

 

Van Megen is niet verrast door het faillissement: hij was zelf al bezig met een overstap. Zo kocht hij al een tijdje in bij andere partijen. "De naam Oxalis was eigenlijk nog het enige dat ons aan die firma verbond. Verder hadden we al niks meer met dat moederbedrijf te maken."

Tags: