Alle filialen van bloemenketen Oxalis failliet | RetailDetail

Alle filialen van bloemenketen Oxalis failliet

Alle filialen van bloemenketen Oxalis failliet

Alle bloemen- en plantenwinkels van de keten Oxalis zijn gisteren failliet verklaard. De vestigingen waren al sinds vorige week gesloten, al klonk het toen nog dat het interieur in een moderner jasje werd gestoken.

Twee filialen gaan alleen door

Toen alle winkels van Oxalis vorige week vrijdag de deuren sloten, kwam conceptverantwoordelijke Marcel Klinkenberg met de verklaring dat alle winkels toe waren aan modernisering. Gisteren kwam echter het nieuws naar buiten dat alle filialen failliet werden verklaard. De redenen voor het faillissement zijn teruglopende omzetten en het feit dat de winkels... niet tijdig werden vernieuwd. Door het faillissement zouden 94 mensen hun job kunnen verliezen.

 

Oorspronkelijk zou enkel het tuincentrum van Oxalis in Deventer open blijven om restpartijen te verkopen, maar vandaag bleek al dat de filialen in Epe en Olst verder gaan onder de nieuwe naam Bloemparadijs. "We zijn en blijven gewoon open met onze bloemenwinkel aan de Hoofdstraat in Epe. Zoals een winkel van ons in Olst ook open blijft. Wel gaan we nu verder onder een nieuwe naam als gevolg van het faillissement van Oxalis", zegt Marc van Megen, zaakvoerder van de twee winkels, aan De Stentor.

 

Van Megen is niet verrast door het faillissement: hij was zelf al bezig met een overstap. Zo kocht hij al een tijdje in bij andere partijen. "De naam Oxalis was eigenlijk nog het enige dat ons aan die firma verbond. Verder hadden we al niks meer met dat moederbedrijf te maken."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.