Banken maken plan voor snellere pinbetalingen | RetailDetail

Banken maken plan voor snellere pinbetalingen

Banken maken plan voor snellere pinbetalingen

Pin- en iDeal-betalingen worden binnenkort sneller verwerkt. In november komen banken met een plan om de omzet sneller op de rekening van retailers te storten.

Plan in november

Ook gaan ze onderzoeken of het mogelijk is om betalingen die in het weekend zijn gedaan sneller te verwerken. Een andere optie is om het geld de eerstvolgende werkdag eerst over te maken aan winkeliers, en daarna pas af te schrijven.

 

Detailhandel Nederland klaagde in april dat winkeliers tientallen miljoenen euro's per jaar mislopen vanwege gemiste rente-inkomsten. Betalingen die zaterdag worden gedaan, staan pas dinsdag op de rekening van retailers. Sommigen zouden hierdoor zelfs in betalingsproblemen komen. De brancheorganisatie noemt het onderzoek een belangrijke stap. "Het is goed om te merken dat de banken de problemen van winkeliers serieus nemen", zegt een woordvoerder.

 

Banken lieten destijds weten dat de kern van het probleem bij De Nederlandse Bank ligt, die betalingen via de Europese Centrale Bank laat lopen. Ze waarschuwen daarom dat het niet eenvoudig zal zijn om de geldstroom te versnellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.