Big Bazar opent in centrum Amsterdam | RetailDetail

Big Bazar opent in centrum Amsterdam

Big Bazar opent in centrum Amsterdam

Discounter Big Bazar gaat een filiaal openen in de Kalverstraat in het centrum van Amsterdam. De keten zal het voormalige pand van Free Record Shop overnemen.

Ex-Free Record Shop

Big Bazar is een dochteronderneming van Blokker Holding en heeft momenteel al zeven winkels in Amsterdam, maar geen enkele daarvan bevindt zich in het centrum van de stad. Het neemt nu dus het pand over van Free Record Shop, waarvan het huurcontract op het einde van januari afliep. De winkel die Big Bazar zal betrekken heeft een oppervlakte van 357 m².

 

Big Bazar werd opgericht door Blokker in 2007 en moet dienen als concurrentie voor die andere discountformule Action. Momenteel zijn er al meer dan honderd vestigingen van de keten van algemeen directeur Roland van Geest, die sinds januari in dienst is bij het bedrijf. Pittig detail: voorheen was hij CEO van Free Record Shop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.