Blokker sluit twee winkels in Zwolle | RetailDetail

Blokker sluit twee winkels in Zwolle

Blokker sluit twee winkels in Zwolle

Blokker sluit eind dit jaar twee van zijn vijf vestigingen in Zwolle. De keten geeft aan dat de sluitingen voortkomen uit ‘praktijkeconomische redenen’, en dat er meer vestigingen kunnen volgen.

Blokker Holding reorganiseert

Eerder dit jaar kondigde Blokker Holding al aan dat het concern gaat reorganiseren, waadoor 370 werknemers hun baan verliezen. Of de winkelsluitingen te maken hebben met deze reorganisatie, wil de organisatie niet bekend maken: “Het is een standaard gang van zaken om vestigingen te openen en te sluiten”, reageert communicatievoorzitter Sandra Maas desgevraagd. 

 

Onlangs sloot ook de franchisevestiging van Blokker in ’s Heerenbergh al vanwege een faillissement. Dit was de eerste keer dat een Blokker-franchiser failliet ging. Blokker sluit tevens de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys en heropent de formules samen in een nieuw pand in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.