Blokker sluit twee winkels in Zwolle | RetailDetail

Blokker sluit twee winkels in Zwolle

Blokker sluit twee winkels in Zwolle

Blokker sluit eind dit jaar twee van zijn vijf vestigingen in Zwolle. De keten geeft aan dat de sluitingen voortkomen uit ‘praktijkeconomische redenen’, en dat er meer vestigingen kunnen volgen.

Blokker Holding reorganiseert

Eerder dit jaar kondigde Blokker Holding al aan dat het concern gaat reorganiseren, waadoor 370 werknemers hun baan verliezen. Of de winkelsluitingen te maken hebben met deze reorganisatie, wil de organisatie niet bekend maken: “Het is een standaard gang van zaken om vestigingen te openen en te sluiten”, reageert communicatievoorzitter Sandra Maas desgevraagd. 

 

Onlangs sloot ook de franchisevestiging van Blokker in ’s Heerenbergh al vanwege een faillissement. Dit was de eerste keer dat een Blokker-franchiser failliet ging. Blokker sluit tevens de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys en heropent de formules samen in een nieuw pand in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.