Blokker voegt hoofdkantoren Intertoys en Bart Smit samen | RetailDetail

Blokker voegt hoofdkantoren Intertoys en Bart Smit samen

Blokker voegt hoofdkantoren Intertoys en Bart Smit samen

Blokker Holding gaat de hoofdkantoren van speelgoedketens Bart Smit en Intertoys onder één dak samenbrengen. Beide ketens verhuizen daardoor naar Amsterdam.

"Sterke omnichannel speelgoedorganisatie"

Bart Smit heeft momenteel nog zijn hoofdkantoor in Volendam, terwijl Intertoys te vinden is in Waddinxveen. In het eerste kwartaal van 2016 zullen ze verhuizen naar een nieuw pand in Amsterdam Zuidoost, maar al vanaf 1 november zullen beide organisaties onder leiding van één directie staan. Algemeen directeur voor Bart Smit en Intertoys Steven van Nieuwenhuijzen komt aan de leiding te staan van de nieuwe organisatie. Hij is ook al concerndirecteur Speelgoed bij Blokker Holding.

 

"Door de krachten van de spelers te bundelen wil het concern een sterke omnichannel speelgoedorganisatie creëren die klaar is voor de toekomst. Deze organisatie zal klantgerichter, innovatiever en flexibeler opereren en haar prominente marktpositie (in de Benelux) versterken", staat in het persbericht van Blokker te lezen.

 

Door de integratie vervallen een aantal functies, maar die medewerkers zullen door natuurlijk verloop en herplaatsing opgevangen worden. De nieuwe organisatie heeft geen gevolgen voor de winkels en de distributiecentra.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.