Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer | RetailDetail

Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer

Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer

Blokker heeft aan het langste eind getrokken in een kort geding dat werd aangespannen door franchisenemer Wouter Fischer. Die vond dat het contract tussen beide partijen onterecht was opgezegd.

Leveringen niet hervat

De rechter was echter van mening dat Blokker alle recht had om het contract stop te zetten: Fischer was immers allerhande afspraken met het hoofdkantoor niet nagekomen. Zo had hij een grote betalingsachterstand, had hij verzuimd om jaarstukken voor te leggen en kocht hij producten in bij andere partijen dan Blokker. Daarnaast verkocht hij een deel van zijn voorraad aan derden, zonder dat geld te gebruiken om zijn schulden bij Blokker aan te zuiveren.

 

Fischer had echter geëist dat Blokker de leveringen aan hem opnieuw zou hervatten. Die eis wordt door de rechter nu volledig naast zich neergelegd: Blokker heeft volgens hem immers al zijn verplichtingen nagekomen. Wel mag de franchisenemer nog steeds Blokker op zijn gevel laten staan. De keten wilde dat die met onmiddellijke ingang werd verwijderd, maar de rechter meende dat die eis geen spoedeisend belang heeft. Over die kwestie zal in een andere procedure geoordeeld moeten worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.