Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer | RetailDetail

Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer

Blokker wint rechtszaak tegen franchisenemer

Blokker heeft aan het langste eind getrokken in een kort geding dat werd aangespannen door franchisenemer Wouter Fischer. Die vond dat het contract tussen beide partijen onterecht was opgezegd.

Leveringen niet hervat

De rechter was echter van mening dat Blokker alle recht had om het contract stop te zetten: Fischer was immers allerhande afspraken met het hoofdkantoor niet nagekomen. Zo had hij een grote betalingsachterstand, had hij verzuimd om jaarstukken voor te leggen en kocht hij producten in bij andere partijen dan Blokker. Daarnaast verkocht hij een deel van zijn voorraad aan derden, zonder dat geld te gebruiken om zijn schulden bij Blokker aan te zuiveren.

 

Fischer had echter geëist dat Blokker de leveringen aan hem opnieuw zou hervatten. Die eis wordt door de rechter nu volledig naast zich neergelegd: Blokker heeft volgens hem immers al zijn verplichtingen nagekomen. Wel mag de franchisenemer nog steeds Blokker op zijn gevel laten staan. De keten wilde dat die met onmiddellijke ingang werd verwijderd, maar de rechter meende dat die eis geen spoedeisend belang heeft. Over die kwestie zal in een andere procedure geoordeeld moeten worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.