Boekhandelaars willen samen Polare verderzetten | RetailDetail

Boekhandelaars willen samen Polare verderzetten

Boekhandelaars willen samen Polare verderzetten

Verschillende boekhandelaars hebben zich verenigd in het Kwaliteitsboekhandelaren Platform. Ze willen samen voldoende financiële middelen proberen binnen te halen om de winkels van het failliete Polare te redden.

Crowdfunding

Speciaal voor hun projecthebben ze de website 'Polare gaat door' opgericht. Daar willen ze via een vorm van crowdfunding geld binnenhalen om de winkels te redden. Ze proberen daarbij de steun te krijgen van lezers, schrijvers en andere ondernemers.


Een aantal boekhandelaars heeft al kenbaar gemaakt welke filialen ze graag zouden willen overnemen. Zo heeft Jeroen Stumpel, die al tien vestigingen van Stumpel heeft in Noord-Holland, interesse getoond in de winkels van Amsterdam en Almere. Ook voor de Polare-vestingen van Rotterdam, Leiden en Nijmegen zijn al gegadigden.

 

Ook interesse vanwege ECI

Naast de geïnteresseerden van het Platform zijn er ook nog enkele andere potentiële overnemers, waardoor voor verschillende panden twee of drie overnemers in de wachtrij staan. Ook Novamedia, dat in februari al ECI overnam is sterk geïnteresseerd in de Polare-vestiging van Amsterdam. "Wij kunnen ons voorstellen dat de winkel aan het Koningsplein echt een flagshipstore voor ECI wordt", laat communicatiedirecteur Martijn van Klaveren weten aan Boekblad.

 

Het Kwaliteitsboekhandelaren Platform gelooft met zijn plannen echter zeer sterk te staan bij de curator. "Iedereen binnen ons collectief is een juridische entiteit en handelt voor zich", zegt Fabian Paagman in naam van het boekhandelarencollectief aan Boekblad. "Van de boekhandelaren die bij ons zijn aangesloten weten we zeker dat de financiën rond zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.