Boekhandelaars willen samen Polare verderzetten

Boekhandelaars willen samen Polare verderzetten

Verschillende boekhandelaars hebben zich verenigd in het Kwaliteitsboekhandelaren Platform. Ze willen samen voldoende financiële middelen proberen binnen te halen om de winkels van het failliete Polare te redden.

Crowdfunding

Speciaal voor hun projecthebben ze de website 'Polare gaat door' opgericht. Daar willen ze via een vorm van crowdfunding geld binnenhalen om de winkels te redden. Ze proberen daarbij de steun te krijgen van lezers, schrijvers en andere ondernemers.


Een aantal boekhandelaars heeft al kenbaar gemaakt welke filialen ze graag zouden willen overnemen. Zo heeft Jeroen Stumpel, die al tien vestigingen van Stumpel heeft in Noord-Holland, interesse getoond in de winkels van Amsterdam en Almere. Ook voor de Polare-vestingen van Rotterdam, Leiden en Nijmegen zijn al gegadigden.

 

Ook interesse vanwege ECI

Naast de geïnteresseerden van het Platform zijn er ook nog enkele andere potentiële overnemers, waardoor voor verschillende panden twee of drie overnemers in de wachtrij staan. Ook Novamedia, dat in februari al ECI overnam is sterk geïnteresseerd in de Polare-vestiging van Amsterdam. "Wij kunnen ons voorstellen dat de winkel aan het Koningsplein echt een flagshipstore voor ECI wordt", laat communicatiedirecteur Martijn van Klaveren weten aan Boekblad.

 

Het Kwaliteitsboekhandelaren Platform gelooft met zijn plannen echter zeer sterk te staan bij de curator. "Iedereen binnen ons collectief is een juridische entiteit en handelt voor zich", zegt Fabian Paagman in naam van het boekhandelarencollectief aan Boekblad. "Van de boekhandelaren die bij ons zijn aangesloten weten we zeker dat de financiën rond zijn."

Tags: