Boerenbond en Welkoop splitsen

Boerenbond en Welkoop splitsen

Agrifirm, AgruniekRijnvallei en De IJsvogel Holding gaan de ketens Boerenbond en Welkoop van elkaar splitsen. Momenteel beheren de drie bedrijven die twee ketens via één gezamenlijk bedrijf: Agri Retail.

Weinig veranderingen voor personeel

De IJsvogel Holding heeft nu echter besloten om uit Agri Retail te stappen en het neemt daarbij het merk Boerenbond mee. Daardoor wordt het ook de enige eigenaar van 72 Boerenbondwinkels, meldt Boerenbusiness.nl. Agrifirm en AgruniekRijnvallei blijven via Agri Retail nog steeds de winkels van Welkoop beheren. Er is niet geweten welk bedragen er gemoeid zijn met het hele proces.

 

Agrifirm heeft ook enkele winkels van Boerenbond in handen, die na dit proces worden omgevormd tot Welkoop. Voor de rest is er voor het personeel dat bij Agri Retail werkt geen enkele verandering: zij zullen allemaal overstappen op Welkoop. Daarnaast zijn er nog 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels. Met hen lopen momenteel gesprekken, om te kijken hoe zij in de nieuwe structuur zullen passen.

 

Verwacht wordt dat het hele proces op 1 juli 2014 afgerond zal zijn, na goedkeuring van onder andere de banken en de Mededingingsautoriteit. De afronding van de ontvlechting van beide merken is het laatste werk van de huidige interimbestuurder van Agri Retail. Agri Retail zal vanaf 1 juli dan ook op zoek gaan naar een nieuwe directeur.

Tags: