Boerenbond en Welkoop splitsen | RetailDetail

Boerenbond en Welkoop splitsen

Boerenbond en Welkoop splitsen

Agrifirm, AgruniekRijnvallei en De IJsvogel Holding gaan de ketens Boerenbond en Welkoop van elkaar splitsen. Momenteel beheren de drie bedrijven die twee ketens via één gezamenlijk bedrijf: Agri Retail.

Weinig veranderingen voor personeel

De IJsvogel Holding heeft nu echter besloten om uit Agri Retail te stappen en het neemt daarbij het merk Boerenbond mee. Daardoor wordt het ook de enige eigenaar van 72 Boerenbondwinkels, meldt Boerenbusiness.nl. Agrifirm en AgruniekRijnvallei blijven via Agri Retail nog steeds de winkels van Welkoop beheren. Er is niet geweten welk bedragen er gemoeid zijn met het hele proces.

 

Agrifirm heeft ook enkele winkels van Boerenbond in handen, die na dit proces worden omgevormd tot Welkoop. Voor de rest is er voor het personeel dat bij Agri Retail werkt geen enkele verandering: zij zullen allemaal overstappen op Welkoop. Daarnaast zijn er nog 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels. Met hen lopen momenteel gesprekken, om te kijken hoe zij in de nieuwe structuur zullen passen.

 

Verwacht wordt dat het hele proces op 1 juli 2014 afgerond zal zijn, na goedkeuring van onder andere de banken en de Mededingingsautoriteit. De afronding van de ontvlechting van beide merken is het laatste werk van de huidige interimbestuurder van Agri Retail. Agri Retail zal vanaf 1 juli dan ook op zoek gaan naar een nieuwe directeur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.