Boerenbond en Welkoop splitsen | RetailDetail

Boerenbond en Welkoop splitsen

Boerenbond en Welkoop splitsen

Agrifirm, AgruniekRijnvallei en De IJsvogel Holding gaan de ketens Boerenbond en Welkoop van elkaar splitsen. Momenteel beheren de drie bedrijven die twee ketens via één gezamenlijk bedrijf: Agri Retail.

Weinig veranderingen voor personeel

De IJsvogel Holding heeft nu echter besloten om uit Agri Retail te stappen en het neemt daarbij het merk Boerenbond mee. Daardoor wordt het ook de enige eigenaar van 72 Boerenbondwinkels, meldt Boerenbusiness.nl. Agrifirm en AgruniekRijnvallei blijven via Agri Retail nog steeds de winkels van Welkoop beheren. Er is niet geweten welk bedragen er gemoeid zijn met het hele proces.

 

Agrifirm heeft ook enkele winkels van Boerenbond in handen, die na dit proces worden omgevormd tot Welkoop. Voor de rest is er voor het personeel dat bij Agri Retail werkt geen enkele verandering: zij zullen allemaal overstappen op Welkoop. Daarnaast zijn er nog 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels. Met hen lopen momenteel gesprekken, om te kijken hoe zij in de nieuwe structuur zullen passen.

 

Verwacht wordt dat het hele proces op 1 juli 2014 afgerond zal zijn, na goedkeuring van onder andere de banken en de Mededingingsautoriteit. De afronding van de ontvlechting van beide merken is het laatste werk van de huidige interimbestuurder van Agri Retail. Agri Retail zal vanaf 1 juli dan ook op zoek gaan naar een nieuwe directeur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.