Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen | RetailDetail

Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

In Enschede is de bouw van het winkelcentrum Stokhorst opnieuw begonnen. De plannen voor het winkelcentrum liggen al meer dan tien jaar op tafel en enkele jaren geleden werd al eens gestart met de bouw.

Fundering al sinds 2011 klaar

Drieënhalf jaar later is de bouw opnieuw van start gegaan: met Green Real Estate werd er een nieuwe ontwikkelaar gevonden en met Lidl is er ook een kandidaat-supermarkt voor het geheel. Dankzij de nieuwe plannen kan er nu verder gewerkt worden aan het bouwproject, waarvan de funderingspalen al in 2011 in de grond gingen.

 

Het project overspant twee bouwblokken met daar tussenin een overdekte winkelpassage. Die passage is er momenteel al, maar de winkeliers zullen hun panden in de nabije toekomst renoveren.

 

In het eerste blok komen naast de Lidl ook 56 appartementen. Ook in het tweede blok moet een supermarkt komen, met daarboven appartementen, maar over de exacte invullingen wordt nog onderhandeld.In het tussendeel bevindt zich ook het pand van een voormalige C1000. Het is nog niet zeker wat daarmee zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.