Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen | RetailDetail

Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

In Enschede is de bouw van het winkelcentrum Stokhorst opnieuw begonnen. De plannen voor het winkelcentrum liggen al meer dan tien jaar op tafel en enkele jaren geleden werd al eens gestart met de bouw.

Fundering al sinds 2011 klaar

Drieënhalf jaar later is de bouw opnieuw van start gegaan: met Green Real Estate werd er een nieuwe ontwikkelaar gevonden en met Lidl is er ook een kandidaat-supermarkt voor het geheel. Dankzij de nieuwe plannen kan er nu verder gewerkt worden aan het bouwproject, waarvan de funderingspalen al in 2011 in de grond gingen.

 

Het project overspant twee bouwblokken met daar tussenin een overdekte winkelpassage. Die passage is er momenteel al, maar de winkeliers zullen hun panden in de nabije toekomst renoveren.

 

In het eerste blok komen naast de Lidl ook 56 appartementen. Ook in het tweede blok moet een supermarkt komen, met daarboven appartementen, maar over de exacte invullingen wordt nog onderhandeld.In het tussendeel bevindt zich ook het pand van een voormalige C1000. Het is nog niet zeker wat daarmee zal gebeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.