Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

Bouw winkelcentrum Stokhorst in Enschede begonnen

In Enschede is de bouw van het winkelcentrum Stokhorst opnieuw begonnen. De plannen voor het winkelcentrum liggen al meer dan tien jaar op tafel en enkele jaren geleden werd al eens gestart met de bouw.

Fundering al sinds 2011 klaar

Drieënhalf jaar later is de bouw opnieuw van start gegaan: met Green Real Estate werd er een nieuwe ontwikkelaar gevonden en met Lidl is er ook een kandidaat-supermarkt voor het geheel. Dankzij de nieuwe plannen kan er nu verder gewerkt worden aan het bouwproject, waarvan de funderingspalen al in 2011 in de grond gingen.

 

Het project overspant twee bouwblokken met daar tussenin een overdekte winkelpassage. Die passage is er momenteel al, maar de winkeliers zullen hun panden in de nabije toekomst renoveren.

 

In het eerste blok komen naast de Lidl ook 56 appartementen. Ook in het tweede blok moet een supermarkt komen, met daarboven appartementen, maar over de exacte invullingen wordt nog onderhandeld.In het tussendeel bevindt zich ook het pand van een voormalige C1000. Het is nog niet zeker wat daarmee zal gebeuren.

Tags: