Cao-overleg supermarkten opnieuw in het slop | RetailDetail

Cao-overleg supermarkten opnieuw in het slop

Cao-overleg supermarkten opnieuw in het slop

De onderhandelingen rond een nieuwe cao voor het supermarktpersoneel slepen al een tijdje aan en na eerdere positieve berichten blijkt er nu opnieuw een kink in de kabel te zitten. Het zou daarbij gaan over de toeslagen voor bepaalde werkuren.

Bonden weigeren verder te gaan

"Werkgevers willen op doordeweekse werkdagen af van de toeslagen tussen 6.00 en 7.00 uur en tussen 20.00 en 22.00 uur. Bovendien willen ze op de zaterdag af van toeslagen tussen 6.00 en 7.00 en tussen 18.00 en 22.00 uur. Werkgevers willen dus af van acht toeslaguren en zijn niet bereid om dat op de een of andere manier te compenseren", zegt onderhandelaar Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten aan Distrifood.

 

"Dat komt neer op een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden en daar hoef ik natuurlijk bij mijn leden niet mee aan te komen." Zo lang dit probleem niet is opgelost, weigeren de bonden ook om verder te praten over een verdere modernisering van de cao, waardoor alles opnieuw tot een stilstand lijkt te komen.

 

Patricia Hoogstraten, directeur van het Vakcentrum, heeft niettemin nog steeds goede hoop dat de onderhandelingen afgerond zullen worden. "In de modebranche en de horeca zijn werkgevers en werknemers daar ook uitgekomen. Waarom zou dat dan in supermarkten niet kunnen", zegt zij. Ze voegt er nog aan toe dat ze niet gelooft dat een afschaffing van de toeslagen zal leiden tot een slechtere verloning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.