Cao-overleg supermarkten opnieuw in het slop

Cao-overleg supermarkten opnieuw in het slop

De onderhandelingen rond een nieuwe cao voor het supermarktpersoneel slepen al een tijdje aan en na eerdere positieve berichten blijkt er nu opnieuw een kink in de kabel te zitten. Het zou daarbij gaan over de toeslagen voor bepaalde werkuren.

Bonden weigeren verder te gaan

"Werkgevers willen op doordeweekse werkdagen af van de toeslagen tussen 6.00 en 7.00 uur en tussen 20.00 en 22.00 uur. Bovendien willen ze op de zaterdag af van toeslagen tussen 6.00 en 7.00 en tussen 18.00 en 22.00 uur. Werkgevers willen dus af van acht toeslaguren en zijn niet bereid om dat op de een of andere manier te compenseren", zegt onderhandelaar Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten aan Distrifood.

 

"Dat komt neer op een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden en daar hoef ik natuurlijk bij mijn leden niet mee aan te komen." Zo lang dit probleem niet is opgelost, weigeren de bonden ook om verder te praten over een verdere modernisering van de cao, waardoor alles opnieuw tot een stilstand lijkt te komen.

 

Patricia Hoogstraten, directeur van het Vakcentrum, heeft niettemin nog steeds goede hoop dat de onderhandelingen afgerond zullen worden. "In de modebranche en de horeca zijn werkgevers en werknemers daar ook uitgekomen. Waarom zou dat dan in supermarkten niet kunnen", zegt zij. Ze voegt er nog aan toe dat ze niet gelooft dat een afschaffing van de toeslagen zal leiden tot een slechtere verloning.

Tags: