D-Reizen en VakantieXperts samen onder Duitse vlag

D-Reizen en VakantieXperts samen onder Duitse vlag

De Nederlandse reisorganisaties D-reizen en VakantieXperts gaan volledig fusioneren. Supermarktfamilie Van den Broek, eigenaar van D-reizen, houdt vooralsnog een minderheidsbelang, maar gaat dat afbouwen.

Fusie goed voor helft reismarkt

Ook de reisbureaus van Globe en Thomas Cook zijn bij de fusie inbegrepen, waarmee een netwerk van ruim vijfhonderd winkels ontstaat. De nieuwe organisatie krijgt de naam D-RT Groep met het hoofdkwartier in Hoofddorp. De huidige baas van D-reizen, Will van den Hoogen, krijgt de leiding over de nieuwe combinatie.

 

Ook alle boekingssites van de betrokken bedrijven gaan mee in de transactie, waardoor een onderneming ontstaat die goed is voor de helft van de Nederlandse vakantiemarkt, zo schrijft De Telegraaf. De hele operatie gebeurt onder leiding van de Duitse reisgigant Raiffeisen Touristik Group.

 

De aandeelhouders van VakantieXperts, een fonds van John Fentener van Vlissingen en oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink, verkopen hun aandelen wel volledig aan het Duitse Raiffeisen.  "Wij zijn al jaren bezig met deze superdeal, omdat een internationale krachtenbundeling nodig is om te overleven in de reisindustrie. Dat hebben we nu bereikt", zeggen Holterman en Alferink in een reactie.

Daarmee ontstaat een netwerk van ruim vijfhonderd winkels en een groot marktaandeel.
Tags: