D-Reizen en VakantieXperts samen onder Duitse vlag | RetailDetail

D-Reizen en VakantieXperts samen onder Duitse vlag

D-Reizen en VakantieXperts samen onder Duitse vlag

De Nederlandse reisorganisaties D-reizen en VakantieXperts gaan volledig fusioneren. Supermarktfamilie Van den Broek, eigenaar van D-reizen, houdt vooralsnog een minderheidsbelang, maar gaat dat afbouwen.

Fusie goed voor helft reismarkt

Ook de reisbureaus van Globe en Thomas Cook zijn bij de fusie inbegrepen, waarmee een netwerk van ruim vijfhonderd winkels ontstaat. De nieuwe organisatie krijgt de naam D-RT Groep met het hoofdkwartier in Hoofddorp. De huidige baas van D-reizen, Will van den Hoogen, krijgt de leiding over de nieuwe combinatie.

 

Ook alle boekingssites van de betrokken bedrijven gaan mee in de transactie, waardoor een onderneming ontstaat die goed is voor de helft van de Nederlandse vakantiemarkt, zo schrijft De Telegraaf. De hele operatie gebeurt onder leiding van de Duitse reisgigant Raiffeisen Touristik Group.

 

De aandeelhouders van VakantieXperts, een fonds van John Fentener van Vlissingen en oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink, verkopen hun aandelen wel volledig aan het Duitse Raiffeisen.  "Wij zijn al jaren bezig met deze superdeal, omdat een internationale krachtenbundeling nodig is om te overleven in de reisindustrie. Dat hebben we nu bereikt", zeggen Holterman en Alferink in een reactie.

Daarmee ontstaat een netwerk van ruim vijfhonderd winkels en een groot marktaandeel.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.