Deen Supermarkten wint Beste Werkgever Award | RetailDetail

Deen Supermarkten wint Beste Werkgever Award

Deen Supermarkten wint Beste Werkgever Award

Deen Supermarkten is winnaar van de Beste Werkgever Award 2015 in de groot- en detailhandel, voor de andere genomineerden (Albert Heijn, Hoogvliet, Sligro Food Group en vanHaren Schoenen). Deze organisaties behoren tevens tot de honderd Beste Werkgevers van Nederland.

Aandacht voor opleidingen en trainingen

Deen werd met een Beste Werkgevers Score van 7,5 de hoogst scorende organisatie in de branche Groot- en detailhandel. De keten heeft zeventig filialen in voornamelijk Noord-Holland en Flevoland en bedient wekelijks 800.000 klanten. Het bedrijf heeft ruim 8.000 medewerkers in dienst en besteedt veel aandacht aan hun opleidingen en trainingen. 

 

Schoenenketen vanHaren Schoenen en Sligro Food Group behaalden beide een score van 7,3. Het landelijk gemiddelde ligt op 6,9. In de branche Horeca en recreatie werd culinair dienstverlener Hutten winnaar.

 

Werknemers serieus nemen

Bij de Beste Werkgevers is 39,6 procent van de medewerkers 'bevlogen en betrokken', zoals het onderzoek dat stelt, tegenover 31,5 procent bij andere organisaties. Medewerkers die bevlogen en betrokken zijn, hebben volgens de organisatoren zowel hart voor hun werk als voor de organisatie. Zij zetten zich continu in om de organisatie te verbeteren.

 

Succesvolle organisaties verschillen op een belangrijk punt van hun concurrenten, zeggen Guido Heezen, directeur van Effectory, en Sander van den Hout, directeur van Intermediair, die de jaarlijkse verkiezing samen organiseren. "Deze organisaties hebben de moed om hun medewerkers serieus te nemen. In veel organisaties wordt een idee in de top bedacht en naar beneden doorgedrukt."

 

"Succesvolle bedrijven kijken welke ideeën er op de werkvloer leven. Dat is niet moeilijk om te doen, maar het vraagt wel om een andere manier van kijken. Je bent slagvaardiger en wendbaarder wanneer je naar je mensen luistert. Goede werkgevers durven de collectieve intelligentie uit te nodigen en vervolgens te gebruiken", aldus Heezen en Van den Hout.

 

Beste Werkgevers Onderzoek

Het Beste Werkgevers Onderzoek over werkgeverschap in Nederland is dit jaar voor de vijftiende keer uitgevoerd. De 100 genomineerde organisaties zijn bekend gemaakt in twee categorieën; meer dan 1000 en minder dan 1000 medewerkers. Elke categorie heeft een top-50 van Beste Werkgevers.

 

Aan het onderzoek namen 347 organisaties deel en in totaal beoordeelden 201.029 medewerkers hun werkgever. De positie op de ranglijst is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers, wat resulteert in de Beste Werkgevers Score. Deze score is een gemiddelde van zes elementen: organisatietevredenheid, baantevredenheid, organisatietrots, achter de organisatiedoelen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren en het krijgen van waardering. De score toont aan hoe goed een organisatie haar medewerkers in staat stelt om optimaal te presteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.