Detailhandel haalt in oktober meer omzet | RetailDetail

Detailhandel haalt in oktober meer omzet

Detailhandel haalt in oktober meer omzet

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat detailhandel in Nederland in oktober 2,3 procent meer omzet heeft gehaald dan een jaar eerder. De cijfers worden wel beïnvloed door een extra zaterdag in 2015.

Kleinere groei bij non-food

Voornamelijk foodwinkels hebben geprofiteerd van die extra zaterdag. Daar steeg de omzet in oktober met 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook het volume ging in de sector met bijna drie procent de hoogte in. Bij de speciaalzaken ging de omzet zelfs omhoog met 4,6 procent. De supermarkten kenden een omzetgroei van 3,5 procent.


In de non-foodsector was de omzetgroei met 1,6 procent minder groot. In september was de groei omwille van het goede weer een stuk groter. Enkel de doe-het-zelfwinkels en winkels in huishoudelijke artikelen deden het in oktober beter dan een maand eerder.


Doe-het-zelfwinkels konden hun omzet ten opzichte van vorig jaar met bijna 2 procent opkrikken, terwijl ze in september nog een daling kenden van bijna 2 procent. Bij winkels in huishoudelijke artikelen was er nog steeds sprake van een omzetdaling van 11,4 procent, maar dat was wel minder dan in september. De grootste groei was te vinden in winkels met wooninrichtingsartikelen. Daar groeide de omzet ten opzichte van een jaar eerder met 7,2 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.