Detailhandel haalt in oktober meer omzet | RetailDetail

Detailhandel haalt in oktober meer omzet

Detailhandel haalt in oktober meer omzet

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat detailhandel in Nederland in oktober 2,3 procent meer omzet heeft gehaald dan een jaar eerder. De cijfers worden wel beïnvloed door een extra zaterdag in 2015.

Kleinere groei bij non-food

Voornamelijk foodwinkels hebben geprofiteerd van die extra zaterdag. Daar steeg de omzet in oktober met 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook het volume ging in de sector met bijna drie procent de hoogte in. Bij de speciaalzaken ging de omzet zelfs omhoog met 4,6 procent. De supermarkten kenden een omzetgroei van 3,5 procent.


In de non-foodsector was de omzetgroei met 1,6 procent minder groot. In september was de groei omwille van het goede weer een stuk groter. Enkel de doe-het-zelfwinkels en winkels in huishoudelijke artikelen deden het in oktober beter dan een maand eerder.


Doe-het-zelfwinkels konden hun omzet ten opzichte van vorig jaar met bijna 2 procent opkrikken, terwijl ze in september nog een daling kenden van bijna 2 procent. Bij winkels in huishoudelijke artikelen was er nog steeds sprake van een omzetdaling van 11,4 procent, maar dat was wel minder dan in september. De grootste groei was te vinden in winkels met wooninrichtingsartikelen. Daar groeide de omzet ten opzichte van een jaar eerder met 7,2 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.