Eerste speciaalzaken e-sigaret duiken op | RetailDetail

Eerste speciaalzaken e-sigaret duiken op

Eerste speciaalzaken e-sigaret duiken op

Nederland krijgt in navolging van Frankrijk, Duitsland en Italië een netwerk van winkels die zijn gespecialiseerd in e-sigaretten. Dit zijn elektrische sigaretten die geen rook, maar waterdamp produceren.

"In 2023 groter dan gewone sigaret"

Volgens de NOS zijn er in Utrecht, Den Haag, Arnhem, Breda, Hengelo en Wateringen al zulke speciaalzaken, waar geen gewone tabaksproducten worden verkocht. Wereldwijd groeit het gebruik van de e-sigaret hard: dit jaar zou er al voor 1,5 miljard euro worden verkocht. Dit is weliswaar nog een stuk minder dan de 60 miljard van de traditionele tabaksindustrie, maar zakenbank Wells Fargo houdt er rekening mee dat de e-sigaret over tien jaar groter is dan de gewone sigaret.Een van de voordelen van de e-sigaret is dat meeroken niet schadelijk zou zijn en dus een alternatief is voor mensen die op café willen roken. Daarnaast heeft de e-sigaret vele andere stoffen niet die wel in gewone sigaretten zitten, maar wel het gevoel van het uitblazen van rook en het opnemen van de nicotine. Anti-rookclub Stivoro raadt het gebruik van de e-sigaret echter af: volgens de organisatie is er nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik op de gezondheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.