Familie Zeeman neemt De Vrijbuiter over

Familie Zeeman neemt De Vrijbuiter over

De familie Zeeman, eigenaar van de gelijknamige keten van textielsupermarkten, heeft via investeringsmaatschappij Navitas Capital een meerderheidsbelang genomen in de keten van kampeer- en outdoorwinkels De Vrijbuiter.

Nieuw kapitaal voor betere winkels

Het belang is verworven door de uitgifte van nieuwe aandelen, meldt Het Financieele Dagblad. Dit leidt tot een kapitaalinjectie, die wordt gebruikt om de megastores van De Vrijbuiter te verbeteren en de onderneming professioneler te maken.

 

De Vrijbuiter is opgericht door Jaap van Zuijlekom. Die werkte jarenlang in loondienst en bedacht dat hij het zelf beter kon dan zijn werkgevers. Met De Vrijbuiter lanceerde hij het alles-onder-een-dak-concept rond kamperen in Nederland. Dat loonde: De Vrijbuiter is in Nederland nog steeds marktleider op het gebied van kamperen.

 

Het bedrijf beschikt over vier grote eigen vestigingen, het eigen tentenmerk De Waard en naar eigen zeggen is hun webwinkel de grootste op zijn terrein in Europa. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro. De kampeermarkt heeft veel last van de recessie, wat mogelijk een reden is voor de verkoop van het meerderheidsbelang aan de familie Zeeman.


Tags: