Familie Zeeman neemt De Vrijbuiter over | RetailDetail

Familie Zeeman neemt De Vrijbuiter over

Familie Zeeman neemt De Vrijbuiter over

De familie Zeeman, eigenaar van de gelijknamige keten van textielsupermarkten, heeft via investeringsmaatschappij Navitas Capital een meerderheidsbelang genomen in de keten van kampeer- en outdoorwinkels De Vrijbuiter.

Nieuw kapitaal voor betere winkels

Het belang is verworven door de uitgifte van nieuwe aandelen, meldt Het Financieele Dagblad. Dit leidt tot een kapitaalinjectie, die wordt gebruikt om de megastores van De Vrijbuiter te verbeteren en de onderneming professioneler te maken.

 

De Vrijbuiter is opgericht door Jaap van Zuijlekom. Die werkte jarenlang in loondienst en bedacht dat hij het zelf beter kon dan zijn werkgevers. Met De Vrijbuiter lanceerde hij het alles-onder-een-dak-concept rond kamperen in Nederland. Dat loonde: De Vrijbuiter is in Nederland nog steeds marktleider op het gebied van kamperen.

 

Het bedrijf beschikt over vier grote eigen vestigingen, het eigen tentenmerk De Waard en naar eigen zeggen is hun webwinkel de grootste op zijn terrein in Europa. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro. De kampeermarkt heeft veel last van de recessie, wat mogelijk een reden is voor de verkoop van het meerderheidsbelang aan de familie Zeeman.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.