Fitnessketen Fit20 genomineerd voor NFV Innovatieprijs | RetailDetail

Fitnessketen Fit20 genomineerd voor NFV Innovatieprijs

Fitnessketen Fit20 genomineerd voor NFV Innovatieprijs

De Nederlandse Franchise Vereniging heeft de drie genomineerden voor de NFV Innovatieprijs 2014 bekend gemaakt. De drie genomineerden zijn Fit20, Finovion en Flexibility. De winnaar is bekend op 27 mei.

Nieuwe ideeën

Franchiseformules konden zichzelf opgeven voor de NFV Innovatieprijs, waarna NFV, de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland, drie genomineerden selecteerde. Een vakjury toetste daarbij iedereen op basis van vooraf gestelde criteria. Belangrijk daarbij is dat de innovatie betrekking moet hebben op nieuwe ideeën, goederen, diensten en/of processen. Op 27 mei geeft elke genomineerde nog een presentatie, waarna een winnaar zal worden verkozen door de aanwezigen.

 

Als enige retailketen is Fit20 genomineerd, een keten kleinschalige fitnessstudio's die zich richt op mensen die te weinig tijd hebben om te sporten. De keten heeft dertig vestigingen in Nederland. De andere genomineerden zijn Finovio, een administratie- en accountantskantoor, en Flexibilit, een uitzendbureau met meer dan 100 vestigingen in België en Nederland.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.