Flinke uitbreiding retail in Amsterdam Centraal | RetailDetail

Flinke uitbreiding retail in Amsterdam Centraal

Flinke uitbreiding retail in Amsterdam Centraal

Volgend voorjaar komen er op het centraal station van Amsterdam tientallen nieuwe plaatsen voor horecazaken en andere winkels. Dat heeft NS Stations, de uitbater van de stationswinkels, bekend gemaakt.

Ook in 2016 nog uitbreiding

De nieuwe panden komen in de nieuwe westpassage en de IJ-hal van het station. In de westpassage zal ruimte zijn voor zeventien nieuwe winkels, vooral zaken in de beauty, mode en lifestyle-takken. In de nieuwe IJ-hal, die zich 250 meter uitstrekt aan de voorkant van het station, zal er ruimte voorzien zijn voor twintig nieuwe ondernemingen, vooral horecazaken.

 

In 2016 zal ook de nieuwe oostpassage van het centraal station zijn deuren openen. Daar wordt ruimte voorzien voor verkopers van levensmiddelen.

 

Aan het centraal station van Amsterdam zijn al enkele jaren werkzaamheden bezig, die er voornamelijk voor moeten zorgen dat het stationseiland voor Amsterdam Centraal wordt opgewaardeerd. De werken zijn in 2011 gestart en zullen nog zeker tot 2020 blijven duren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.