Franchisenemers gaan in hoger beroep na beslissing Openbaar Ministerie | RetailDetail

Franchisenemers gaan in hoger beroep na beslissing Openbaar Ministerie

Franchisenemers gaan in hoger beroep na beslissing Openbaar Ministerie

Een groep van enkele tientallen franchisenemers heeft besloten om naar het gerechtshof te stappen, nadat het Openbaar Ministerie besliste om niets te doen met de gezamenlijke aangifte die ze hadden gedaan tegen een aantal franchisegevers.

Kosten lager voorgesteld

De ondernemers willen het Openbaar Ministerie zo dwingen om toch gevolg te geven aan hun klacht. Ze beschuldigen samen zeven franchisegevers van oplichting. Het gaat daarbij over Bakker Bart, Biretco, Top 1 Toys, Shoeby, StreetOne, Cristal Cleaning en Op=Op Voordeelshop. Volgens de winkeliers hebben die valse prognoses gebruikt en zo de ondernemers in financiële problemen gebracht. Dat schrijft RetailNews.


De franchisegevers zouden bewust bepaalde kosten, zoals de lonen en huurgeld, lager hebben voorgesteld, om er zo voor te zorgen dat de ondernemers een lening met staatsgarantie konden krijgen bij de banken. "Ze knutselen soms in Excel om ervoor te zorgen dat het er onder de streep goed uitziet", zegt advocaat Nienke Slump.


Het gerechtshof moet nu beslissen of de klacht van de franchisenemers gegrond is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.