"Geen post meer op maandag" stelt webwinkels voor problemen

"Geen post meer op maandag" stelt webwinkels voor problemen

Een wijziging van de Postwet die net van kracht is geworden, zorgt ervoor dat PostNL geen brievenbuspost meer moet bezorgen op maandag. Een streep door de rekening voor heel wat webwinkels die hun eerste dag van levering na het weekend zien verschuiven naar dinsdag.

Vooral probleem voor kleinere bestellingen

De reden voor de schrapping van postbezorging op maandag is omdat de volumes op maandag een stuk lager lagen dan voor de andere werkdagen. PostNL wilde daarom al langer af van de plicht om ook op maandag te bezorgen en heeft nu van de regering gelijk gekregen.

 

Voor online verkopers van kleine producten, zoals cd's, games en boeken betekent de verandering dat klanten in sommige gevallen langer zullen moeten wachten op hun bestelling. Producten die op zaterdag, of laat op vrijdag, worden besteld, zullen vanaf nu pas dinsdag geleverd worden. Dat is drie dagen na bestelling, terwijl heel wat webwinkels tegenwoordig uitpakken met next-day delivery of levering op maandag wanneer iets in het weekend wordt besteld.

 

Grotere pakketten zullen trouwens wel nog altijd op maandag geleverd worden door PostNL: het zijn enkel bestellingen die door de gewone postbode zelf geleverd worden, die op maandag niet meer in de bus zullen vallen. Naast het schrappen van de maandagbezorging ging ook de prijs van een postzegel opnieuw omhoog, ditmaal met 4 cent. Een postzegel kost nu dus 64 cent.

Tags: