"Geen post meer op maandag" stelt webwinkels voor problemen | RetailDetail

"Geen post meer op maandag" stelt webwinkels voor problemen

"Geen post meer op maandag" stelt webwinkels voor problemen

Een wijziging van de Postwet die net van kracht is geworden, zorgt ervoor dat PostNL geen brievenbuspost meer moet bezorgen op maandag. Een streep door de rekening voor heel wat webwinkels die hun eerste dag van levering na het weekend zien verschuiven naar dinsdag.

Vooral probleem voor kleinere bestellingen

De reden voor de schrapping van postbezorging op maandag is omdat de volumes op maandag een stuk lager lagen dan voor de andere werkdagen. PostNL wilde daarom al langer af van de plicht om ook op maandag te bezorgen en heeft nu van de regering gelijk gekregen.

 

Voor online verkopers van kleine producten, zoals cd's, games en boeken betekent de verandering dat klanten in sommige gevallen langer zullen moeten wachten op hun bestelling. Producten die op zaterdag, of laat op vrijdag, worden besteld, zullen vanaf nu pas dinsdag geleverd worden. Dat is drie dagen na bestelling, terwijl heel wat webwinkels tegenwoordig uitpakken met next-day delivery of levering op maandag wanneer iets in het weekend wordt besteld.

 

Grotere pakketten zullen trouwens wel nog altijd op maandag geleverd worden door PostNL: het zijn enkel bestellingen die door de gewone postbode zelf geleverd worden, die op maandag niet meer in de bus zullen vallen. Naast het schrappen van de maandagbezorging ging ook de prijs van een postzegel opnieuw omhoog, ditmaal met 4 cent. Een postzegel kost nu dus 64 cent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.