Groningse Folkingestraat verkozen tot leukste winkelstraat

Groningse Folkingestraat verkozen tot leukste winkelstraat

De Folkingestraat in Groningen is door consumenten bij de NLStreet Awards verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. In 2010 was ook de leukste winkel van Nederland te vinden in de Folkingestraat.

Deksels! leukste winkel

De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden, die de prijs eerder al twee keer won, strandde in de verkiezing op de tweede plaats. Het verschil tussen de eerste twee op de lijst was slechts een kleine honderd stemmen. De Haarlemse Kleine Houtstraat sluit het podium af.

 

Deksels! Keukenspullen in Amsterdam ging dan weer aan de haal met de prijs voor leukste winkel in Nederland. "Deze specialistische kookwinkel is een verademing voor echte kookliefhebbers. Deksels! mijdt keukengerei dat onderhevig is aan trends en ieder seizoen van vorm en kleur verandert: hier gaat het om functioneel design waar je nog jarenlang plezier van hebt", schrijft NLStreets.

 

Stripwinkel Sjors in Dordrecht eindigde op de tweede plaats. Deze winkel bestaat dit jaar 40 jaar en verkoopt naast nieuwe stripboeken ook een groot aantal tweedehands artikelen. Ook hier was het brons voor Haarlem, met de winkel Just B. Invited.

Tags: