Groningse Folkingestraat verkozen tot leukste winkelstraat | RetailDetail

Groningse Folkingestraat verkozen tot leukste winkelstraat

Groningse Folkingestraat verkozen tot leukste winkelstraat

De Folkingestraat in Groningen is door consumenten bij de NLStreet Awards verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. In 2010 was ook de leukste winkel van Nederland te vinden in de Folkingestraat.

Deksels! leukste winkel

De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden, die de prijs eerder al twee keer won, strandde in de verkiezing op de tweede plaats. Het verschil tussen de eerste twee op de lijst was slechts een kleine honderd stemmen. De Haarlemse Kleine Houtstraat sluit het podium af.

 

Deksels! Keukenspullen in Amsterdam ging dan weer aan de haal met de prijs voor leukste winkel in Nederland. "Deze specialistische kookwinkel is een verademing voor echte kookliefhebbers. Deksels! mijdt keukengerei dat onderhevig is aan trends en ieder seizoen van vorm en kleur verandert: hier gaat het om functioneel design waar je nog jarenlang plezier van hebt", schrijft NLStreets.

 

Stripwinkel Sjors in Dordrecht eindigde op de tweede plaats. Deze winkel bestaat dit jaar 40 jaar en verkoopt naast nieuwe stripboeken ook een groot aantal tweedehands artikelen. Ook hier was het brons voor Haarlem, met de winkel Just B. Invited.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.