Grootste Lukoil van Benelux opent in Kerkrade | RetailDetail

Grootste Lukoil van Benelux opent in Kerkrade

Grootste Lukoil van Benelux opent in Kerkrade

De Russische oliereus Lukoil heeft in Kerkrade zijn grootste tankstation van de Benelux geopend. Naast een tankstation is er ruimte gemaakt voor een autowasserij, een Lukoil-shop, een broodjeszaak van Panos en een autobandencenter.

Nieuw concept

De winkel bij het tankstation van Lukoil is gebouwd volgens de regels van het nieuwe shopconcept van de Russische oliemaatschappij: klanten kunnen er naast dranken en snacks ook broodjes kopen bij een broodjesbar van Panos en koffie in de corner van Lavezzi.

 

"Wij zijn zeer trots een steentje te mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Roda Boulevard als bedrijventerrein en uitgaansgebied. Daarnaast betekent de realisatie van dit project voor Lukoil een primeur: het is ons grootste tankstation in de Benelux", zegt managing director Bulat Subaev aan outofhome-shops.

 

Laagste prijs

Tijdens de eerste drie weken na opening krijgen klanten een korting van 16 cent per liter. Nadien start het tankstation met een actie waarbij klanten een cent korting krijgen per doelpunt van Roda JC in de eerste 48 uren na een wedstrijd.

 

De Russen willen vooral klanten trekken door de laagste prijs aan te bieden: "Lukoil gelooft niet in dure spaarsystemen en dure reclamecampagnes. Liever sponsort de onderneming de klant door iedere dag de laagste prijs te bieden: de vestigingsmanagers van de tankstations controleren twee keer per dag de prijzen van directe concurrenten in de omgeving en passen deze indien nodig aan."

 

Lukoil is sinds vorig jaar aanwezig op de Nederlandse markt, nadat het 46 tankstations overnam van SmeetsGeelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.