Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Een aantal winkels van sportketen Telstar zijn failliet verklaard. De keten heeft momenteel twaalf winkels, maar het heeft nu beslist om een aantal te sluiten om zo het voortbestaan van de keten te waarborgen.

Geen citystores of franchisenemers meer

"De met name voor de detailhandel slechte conjuncturele omstandigheden hebben er toe geleid, dat de omzet van de nieuwe winkels een veel langere aanlooptijd tot break-even lieten zien. Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie en uiteindelijk tot aanpassing van de strategie", aldus algemeen directeur Monique Koopman.

 

Telstar heeft momenteel negen megastores en drie citystores, maar dat tweede concept wordt stopgezet. Daardoor sluiten de winkels in Almelo, Dedemsvaart en Nijverdal de deuren. Ook de megastore in Amersfoort sluit: volgens het bedrijf is de locatie niet geschikt voor het concept.

 

Daarnaast gaat de keten ook de samenwerking met franchisenemers stopzetten. Daarom wordt het faillissement aangevraagd voor de vestigingen in Houten en Deventer. "We vertrouwen er op dat in overleg met de curator een doorstart van de franchise-megastores in Deventer en Houten onder eigen beheer van de Telstar organisatie mogelijk kan worden gemaakt, waarbij vrijwel alle arbeidsplaatsen behouden zullen blijven."

 

In de toekomst gaat Telstar ook de huidige samenwerking met Wehkamp uitbreiden en het online assortiment uitbreiden, maar het bedrijf sluit niet uit dat er nog winkels de deuren moeten sluiten.

Tags: