Helft Telstar-winkels failliet verklaard | RetailDetail

Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Een aantal winkels van sportketen Telstar zijn failliet verklaard. De keten heeft momenteel twaalf winkels, maar het heeft nu beslist om een aantal te sluiten om zo het voortbestaan van de keten te waarborgen.

Geen citystores of franchisenemers meer

"De met name voor de detailhandel slechte conjuncturele omstandigheden hebben er toe geleid, dat de omzet van de nieuwe winkels een veel langere aanlooptijd tot break-even lieten zien. Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie en uiteindelijk tot aanpassing van de strategie", aldus algemeen directeur Monique Koopman.

 

Telstar heeft momenteel negen megastores en drie citystores, maar dat tweede concept wordt stopgezet. Daardoor sluiten de winkels in Almelo, Dedemsvaart en Nijverdal de deuren. Ook de megastore in Amersfoort sluit: volgens het bedrijf is de locatie niet geschikt voor het concept.

 

Daarnaast gaat de keten ook de samenwerking met franchisenemers stopzetten. Daarom wordt het faillissement aangevraagd voor de vestigingen in Houten en Deventer. "We vertrouwen er op dat in overleg met de curator een doorstart van de franchise-megastores in Deventer en Houten onder eigen beheer van de Telstar organisatie mogelijk kan worden gemaakt, waarbij vrijwel alle arbeidsplaatsen behouden zullen blijven."

 

In de toekomst gaat Telstar ook de huidige samenwerking met Wehkamp uitbreiden en het online assortiment uitbreiden, maar het bedrijf sluit niet uit dat er nog winkels de deuren moeten sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.