Helft Telstar-winkels failliet verklaard | RetailDetail

Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Helft Telstar-winkels failliet verklaard

Een aantal winkels van sportketen Telstar zijn failliet verklaard. De keten heeft momenteel twaalf winkels, maar het heeft nu beslist om een aantal te sluiten om zo het voortbestaan van de keten te waarborgen.

Geen citystores of franchisenemers meer

"De met name voor de detailhandel slechte conjuncturele omstandigheden hebben er toe geleid, dat de omzet van de nieuwe winkels een veel langere aanlooptijd tot break-even lieten zien. Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie en uiteindelijk tot aanpassing van de strategie", aldus algemeen directeur Monique Koopman.

 

Telstar heeft momenteel negen megastores en drie citystores, maar dat tweede concept wordt stopgezet. Daardoor sluiten de winkels in Almelo, Dedemsvaart en Nijverdal de deuren. Ook de megastore in Amersfoort sluit: volgens het bedrijf is de locatie niet geschikt voor het concept.

 

Daarnaast gaat de keten ook de samenwerking met franchisenemers stopzetten. Daarom wordt het faillissement aangevraagd voor de vestigingen in Houten en Deventer. "We vertrouwen er op dat in overleg met de curator een doorstart van de franchise-megastores in Deventer en Houten onder eigen beheer van de Telstar organisatie mogelijk kan worden gemaakt, waarbij vrijwel alle arbeidsplaatsen behouden zullen blijven."

 

In de toekomst gaat Telstar ook de huidige samenwerking met Wehkamp uitbreiden en het online assortiment uitbreiden, maar het bedrijf sluit niet uit dat er nog winkels de deuren moeten sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.