Hema duikt opnieuw in de rode cijfers | RetailDetail

Hema duikt opnieuw in de rode cijfers

Hema duikt opnieuw in de rode cijfers

Warenhuisketen Hema is afgelopen jaar weer diep in de rode cijfers gedoken. De internationaal snel uitbreidende onderneming kwam over 2013 uit op een verlies van 16,4 miljoen euro, tegen een winst van 5,8 miljoen euro een jaar eerder.

Hoge schuldenlast weegt zwaar op Hema

Daarmee is Hema na twee winstgevende jaren op rij weer verlieslatend, zo blijkt uit het jaarverslag van Hema. Topman Ronald van Zetten wijt het verlies aan de uitzonderlijk slechte marktsituatie in de non-fooddetailhandel. Consumenten komen minder in de binnensteden, het consumentenvertrouwen is nog altijd extreem laag en de huizenmarkt krabbelt slechts moeizaam overeind, somt hij de verschillende factoren op die het resultaat van Hema negatief hebben beïnvloed.

 

Hema is eigendom van investeerder Lion Capital, dat het warenhuisbedrijf in 2007 met vooral geleend geld kocht. Die schuldenlast drukt al jaren het resultaat van Hema, dat voor de overname vele jaren lang juist zeer winstgevend was. In de jaren na de overname was het warenhuisbedrijf bijna jaarlijks verlieslatend. Volgens dagblad De Telegraaf werkt Lion Capital op dit moment aan herfinanciering van de schuldenlast van Hema, omdat het einde van de huidige financiering in zicht komt. In totaal drukt er op Hema een schuldenlast van 600 miljoen euro.

 

Volgens de krant is het door het verder verdelen van de schulden nu onduidelijk wie de houders van de schuld zijn. Wel zou er overeenstemming zijn met de geldleners om de convenanten van de lening aan te passen, in ruil voor een vergoeding van 0,15 procent van de leensom, zo meldde het persbureau Bloomberg eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.